Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové po dvou letech otevřela své brány veřejnosti

Univerzita Hradec Králové se po dvouleté pauze způsobené covidem vrátila k tradici dnů otevřených dveří. První akce se konala dnes a další šanci se podívat, budou mít lidé šanci 4. února 2023.

„Vracíme se k našemu vlastně vůbec nejoblíbenějšímu modelu. Budovy uchazečům a uchazečkám otevřeme, dáme jim možnost setkat se s jejich budoucími vyučujícími, s představiteli studentských organizací a spolků, vysvětlíme jim možnosti výjezdů do zahraničí a poznají i některé starší spolužáky,“ říká ke dnům otevřených dveří na UHK rektor univerzity Kamil Kuča.

Robustní program se odehrál převážně v univerzitním kampusu Na Soutoku v Hradecké ulici. Na začátku února bude den otevřených dveří od deváté do čtrnácté hodiny. Ve stejný čas se ale návštěvníkům otevřou i univerzitní koleje (Palachova ul.) a budova nově zrekonstruované Filozofické fakulty UHK na nám. Svobody. Organizace hlavních aktivit nicméně připadá právě na univerzitní kampus Na Soutoku, kde budou mj. představitelé a představitelky studijních oddělení jednotlivých součástí soustředěni do jednoho info pointu a zájemci o studium tak mohou své dotazy vzhledem k organizaci studia vyřešit na jednom místě.  

Novinkou letošního roku je spojení UHK s některými podniky a kulturně-vzdělávacími institucemi v našem krásném městě, na základě návštěvy našich dnů otevřených dveří získají návštěvníci speciální slevový kupon, který mohou v dny konání uplatnit třeba formou sníženého vstupného na Bílou věž, do Muzea východních Čech v HK nebo si dát zdarma dobrou kávu či zlevněný oběd na náměstí,“ uzavírá rektor Kuča.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky UHK, Hradec Králové, Univerzita, Den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové po dvou letech otevřela své brány veřejnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.