Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár stáje s jalovicemi na Trutnovsku vznikl od závady na instalaci traktoru

Příčinou čtvrtečního požáru stáje s jalovicemi ve Zlaté Olešnici na Trutnovsku se škodou deset milionů korun korun byla technická závada na elektroinstalaci traktoru. Stroj stál zaparkovaný v přípravně krmiva pro dobytek. Při požáru uhynulo 150 ze 160 ustájených jalovic.

"Vyšetřovatelé identifikovali při ohledání požářiště ohnisko v motorové části traktoru, který byl zaparkovaný v přípravně krmné směsi pro dobytek. Odtud se požár rychle šířil i do prostoru stájí," dnes řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Na objasnění příčiny se podle ní vedle vyšetřovatelů hasičů a policie podíleli i experti z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče.

Asi 150 krav uhynulo dnes večer při požáru stájí u Zlaté Olešnice na Trutnovsku. Zranil se i jeden člověk, nadýchal se kouře. Nejednalo se o hasiče. Na místo podle informací na webu hasičů dorazilo deset jednotek se zhruba dvěma desítkami kusů...

Oheň zničil budovu a traktor, škoda na uhynulých zvířatech tvoří přibližně třetinu odhadnuté celkové škody. Při požáru se zranil jeden člověk, nadýchal se kouře. Výší škody jde o jeden z největších požárů v Královéhradeckém kraji za poslední rok.

Oheň hasiči likvidovali zvenčí budovy, protože střecha objektu se pod silným žárem postupně hroutila a pohyb uvnitř by byl pro hasiče nebezpečný. Ve Zlaté Olešnici hasiči zřídili čerpací stanoviště u retenční nádrže a vodu k místu požáru vozili kyvadlově. K hořící stáji ji pak dostávali asi 200 metrů dlouhým hadicovým vedením.

Poslední požár s velkým úhynem hospodářských zvířat byl v Královéhradeckém kraji v březnu 2017 v Hlušicích na Hradecku. Při požáru haly tam uhořelo 3500 kachňat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, chov, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár stáje s jalovicemi na Trutnovsku vznikl od závady na instalaci traktoru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.