Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vrbenského kasárna už nepatří městu, ale kraji. Obě strany se dohodly.

Vrbenského kasárna v Hradci Králové patří kraji. Převod odsouhlasil kraj i město. Desítky let chátrající Vrbenského kasárna v centru Hradce Králové je o další krok blíže svému znovuzrození.

Zastupitelé Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové schválili převod vlastnického práva k nemovitosti do majetku kraje. Doteď bylo majitelem kasáren město. Vyřešení majetkového převodu je jednou z klíčových podmínek pro možnost získání dotací z evropských fondů, které kraj hodlá čerpat na rozsáhlou revitalizaci objektu.

Zastupitelé schválili uzavření dodatku k dosavadní smlouvě o smlouvě budoucí darovací. Převod vlastnického práva ke kasárnám v souvislosti s realizací projektu byl již s městem předjednaný. Pro převod jsme však potřebovali souhlas obou zastupitelstev a dokončení nezbytných administrativních úkonů,“ uvedl v tiskové zprávě Václav Řehoř, krajský radní odpovědný za oblast dopravy a majetku.

Bývalé vojenské budově mají vdechnout nový život projekt revitalizace Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Muzeem východních Čech. Vzniknout by zde mělo unikátní kulturně kreativní centrum. Kasárenské interiéry se stanou domovem moderní přírodovědecké expozice. Muzeum zde plánuje prezentovat pevnostní historii, vzniknout by mělo také zážitkové kreativní centrum pro veřejnost, badatelny, přednáškové sály či prostředí pro vzdělávání dětí ze základních a středních škol.

V září jsme požádali o 55 milionů korun z Národního plánu obnovy a další žádosti o finanční podporu budou následovat na přelomu roku. Projekt má již stavební povolení,“ doplnila Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana odpovědná za oblast sociální péče, kultury a cestovního ruchu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Hradec Králové, Vrbenského kasárna, majitel, město, kraj, Královéhradecký kraj, projekt, Václav Řehoř, Muzeum východních Čech, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrbenského kasárna už nepatří městu, ale kraji. Obě strany se dohodly.  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.