Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V areálu školy 5. května ve Dvoře vznikne nové multifunkční hřiště. Možná bude sloužit veřejnosti

V areálu Základní školy 5. května ve Dvoře Králové nad Labem vznikne nové multifunkční hřiště. To by v budoucnu mohlo sloužit i pro veřejnost. Kromě míčových her si na své přijdou příznivci venkovního posilování. Hotovo má být zhruba v polovině září.

„Hřiště u ZŠ 5. května si už řadu let o celkovou rekonstrukci říkalo, protože je to jedno z mála sportovišť v celé lokalitě,“ uvedl na webu města starosta Jan Jarolím (ANO).  

Práce odstartovala tento týden. Dělníci nejdříve připraví novou plochu a základy pro workoutové prvky. Následně přijde na řadu položení pryžového povrchu. Samotná aréna se bude stavět až úplně nakonec. Bude mít rozměry 13krát 23,5 metru a její součástí budou například ochranné sítě nebo branky.  

„Během přípravy projektu jsme požadovali, aby byl prostor hřiště připraven pro co nejvíce sportů. Nakonec zde bude možné hrát florbal, nohejbal, malou kopanou, volejbal, košíkovou, i když rozměrově nemá hřiště oficiální parametry, a připraveno bude i pro trénink minivolejbalu,“ uvádí v tiskové zprávě Radan Černý, ředitel ZŠ 5. května. 

Vedení školy by chtělo, aby hřiště sloužilo především dětem k jejich volnočasovým aktivitám. Nebrání se ani myšlence, že by multifunkční plochu v areálu školy využívala také veřejnost. „O tom, za jakých podmínek by to mělo být, ale budeme teprve diskutovat,“ uvedl ředitel.  

Rekonstrukci hřiště má na starosti společnost Gartensta plus z Prahy, které radnice zaplatí 4,1 milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky multifunkční, hřiště, , Dvůr Králové, 5. května, rekonstrukce, stavba, sport, míčové, veřejnost, děti, žák, Dvůr Králové nad Labem, Jan Jarolím, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu školy 5. května ve Dvoře vznikne nové multifunkční hřiště. Možná bude sloužit veřejnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.