Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z hradeckého kraje odjelo pomáhat na Děčínsko s hašením požárů přes deset hasičů

Do hašení lesních požárů v Národním parku České Švýcarsko na Děčínsku se zapojí také hasiči z Královéhradeckého kraje. Dnes tam odjelo přes deset profesionálních hasičů. S plameny na Děčínsku bojuje přes 400 hasičů, s hasebními pracemi pomáhají i vrtulníky a letadla.

"Vyslali jsme odřad do Hřenska na pomoc s hašením velkých lesních požárů, 13 profesionálních hasičů z územních odborů z celého Královéhradeckého kraje," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Z Hradce Králové odjelo také velkokapacitní čerpadlo SOMATI, které umožňuje dálkovou dopravu vody, a to až na vzdálenost dvou kilometrů.

Také hasiči v Královéhradeckém kraji od rána evidovali velký počet volání, kdy lidé hlásili, že cítí kouř. Podle meteorologů v šíření kouře z požáru u Hřenska v Českém Švýcarsku sehrála roli rychlost větru, zvýšená příchodem studené vlny do Česka.

"Celou noc jsme na lince 112 přijímali oznámení, že lidé cítí kouř. Zápach je cítit i v Hradci Králové. S největší pravděpodobností se sem dostal až ze severních Čech, kde se hasiči potýkají s rozsáhlými lesními požáry v NP České Švýcarsko. Prosíme, neblokujte tísňové linky," uvedli hasiči na twitteru.

Rozsáhlý požár v NP České Švýcarsko vypukl v neděli ráno a v pondělí večer se přiblížil k Hřensku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR | Michal Fanta

Štítky ČR, požár, lesy, rezervace, Děčínsko, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, okres Děčín, Národní park České Švýcarsko, Hřensko, Hradec Králové, Hasičský záchranný sbor, Česko, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hradeckého kraje odjelo pomáhat na Děčínsko s hašením požárů přes deset hasičů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.