Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Ve Ferrari se proháněli kriminálníci, teď bude sloužit policistům

Čeští policisté mají ode dneška nový přírůstek do svého vozového parku. Pomáhat a chránit s nimi bude Ferrari F 142 – 458 Italia z roku 2011, které zabavili pachatelům trestné činnosti. Pronásledovat piráty silnic i ukradená auta bude po celé republice, řídit ho budou jen speciálně vyškolení policisté.

Dohlédne na tuningové akce i ilegální závody

Zabavený vůz byl podle policie deset let uskladněn a bylo potřeba investovat 130 tisíc korun do jeho zprovoznění. Celkově úpravy včetně změny barvy z původní červené vyšly na 340 tisíc. Má najeto asi dva tisíce kilometrů a dosáhne nejvyšší rychlosti 326 kilometrů za hodinu. Policisté využijí kamerový systém, radiostanice, zvláštní výstražné světlo, nápisovým displej a pistolový měřič rychlosti.

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel služby dopravní policie Jiří Zlý. K tomu bude dohlížet na hlášené tuningové akce nebo ilegální mezinárodní závody, kterých se ročně na českých dálnicích koná asi třicet.

V minulém roce zabavili skoro devět set aut

Majetek tohoto původu získává policie pravidelně. „Jen za loňský rok jsme takto zajistili majetek v hodnotě necelých 7 miliard korun a osobně jsem přesvědčen, že v budoucnu budeme podobně efektivní,“ sdělil náměstek policejního prezidenta Tomáš Kubík.

V minulém roce policie zabavila skoro 900 vozidel, které ve většině případů prodala, aby se zaplatila škola způsobená pachatelem. Stovky aut si pak policisté nechali jako služební. Nejsou podle nich ale tak luxusní jako toto Ferrari.

Používat ho bude Speciální oddělení dohledu Čechy s celorepublikovou působností a řízeno jen speciálně vyškolenými policisty. Roční servis vyjde na 25 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Ferrari, hlídka, závody, dálnice, Tomáš Kubík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ve Ferrari se proháněli kriminálníci, teď bude sloužit policistům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.