Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkend vás zavede do záchranářského vrtulníku, do podzemí pevnosti nebo za sportem

Víkendový program v Královéhradeckém kraji nabídne od všeho trochu. Zasportujete si v Hradci Králové, na pivo můžete zajít do Nechanic, zahrádkáři si přijdou na své na Kuksu a pro děti je připravený zábavný a zároveň strašidelný program v pevnosti Josefov. Přinášíme tradiční víkendové tipy.

Hradci Králové se v sobotu 23. dubna koná běžecký závod NN Night Run. Program bude probíhat na Velkém náměstí od 16 do 22 hodin. Závodit se bude v různých věkových kategoriích a připraveny jsou tratě v délce od jednoho kilometru po hlavní desetikilometrový noční závod centem města s čelovkami na hlavách. Nebudou chybět dětské závody KIDS CUP ani nezávodní NUTREND FAMILY RUN, noční běh NN NIGHT RUN na 10 kilometrů a charitativní BĚH PROTI RAKOVINĚ PRSU na 5 kilometrů. Závodníci se mohou registrovat přímo na místě, kde bude také celé odpoledne probíhat doprovodný program nejen pro děti.

Všichni příznivci práce záchranářů jsou zváni do areálu základny LZS v Hradci Králové na den otevřených dveří, který se tady uskuteční v sobotu 23. dubna od 9 do 17 hodin. Na místě uvidíte ukázky práce záchranářů, záchranu vrtulníkem z výšky, budete si moct prohlédnout polygon, vybavení, sanitky a chybět nebudou ani ukázky a nácvik první pomoci nebo neodkladné resuscitace.

Na nádvoří Hospitalu Kuks se od 22. do 24. dubna konají Zahradnické trhy, oblíbená jarní prodejní zahradnická výstava. Zájemcům nabídnou široký sortiment balkónových i zahradních rostlin, ovocných stromků, skalniček, kaktusů, masožravek a doplňkového zahradnického zboží. Samozřejmostí je pestrá nabídka občerstvení. V pátek 22. dubna budou trhy otevřené od 12 do 18 hodin, během soboty 23. dubna od 9 do 18 hodin a 24. dubna od 9 do 16 hodin v areálu hospitálu Kuks.

V sobotu 23. dubna se všichni milovníci aktivního pohybu mohou těšit na další ročník oblíbeného pochodu O Žižkův štít v Hořicích. Všechny trasy jsou vedeny severními partiemi Hořicka po značených turistických cestách. Podle své délky projdou příslušnými kontrolami na rozhledně Hořický chlum, v Miletíně, na Zvičině, v Červené Třemešné a v letošním roce opět kontrolou Holovousy - U Vagonu. Zde budou procházet trasy pěší 15 kilometrů, cyklo 25 a 55 kilometrů a dál budou pokračovat po nové cyklostezce Chodovice - Hořice-Hrachovec do cíle. Při návratu po trasách, které budou vedeny po žluté TZ ulicí Riegrova, bude možné navštívit hořický Zámek a a Ex-pivovar. I v letošním roce budou připraveny trasy pro ZTP na 4 kilometry a pro rodiče s kočárky na 7 kilometrů.

V pevnosti Josefově proběhne v neděli 24. dubna akce Josefovské čarování aneb Oslava jara. V podzemí čeká na děti čarodějná hra na motivy knížky Bubetka a Smítko. Chybět nebudou strašidelné kostýmy nebo dílničky, ve kterých si děti mohou vyrobit vlastní masku a v nabídce je taky stylové občerstvení. Děti do šesti let mají vstupné zdarma a program probíhá od 13 hodin.

Sobotní program v Nechanicích bude vonět chmelem, koná se tady pivní festival Pivní pohoda Nechanice. Vedle Kulturního domu bude mít stánky šest malých řemeslných pivovarů, čeká vás ochutnávka dobré jídla, zábava pro děti a samozřejmě živá hudba - Náměsíční Pierot, Grádo rock. Událost je bez vstupného. Ochutnávky i doprovodný program bude probíhat od 10 do 22 hodin.

Výstavu Řekli si „ANO“ zahájí vernisáž v Městském muzeu Žamberk v neděli 24. dubna od 15 hodin s komentovanou módní přehlídkou Kloboukového klubu – Dantes Brno. Na mstě uvidíte ukázky svatebních šatů z muzejních sbírek i od soukromníků, svatební šperky z paličkované krajky Jiřiny Rejentové, oznámení, blahopřání, staré i nové fotografie a spoustu dalších zajímavostí. Výstava potrvá do 5. června.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, kultura, zábava, program, děti, sport, běh, pochod, výstava, slavnost, Kuks, Nechanice, pivo, svatba, Hradec Králové, Pevnost Josefov, Velké náměstí, Městské muzeum Žamberk, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend vás zavede do záchranářského vrtulníku, do podzemí pevnosti nebo za sportem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.