Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lanové dráhy čeká jarní revize. O víkendech a na Velikonoce ale většinou pojedou

Lyžařská sezona už pomalu končí a lanovky čeká pravidelná jarní odstávka. Během dubnových víkendů a na Velikonoce ale většina z nich v provozu bude. Zásadní roli však může sehrát taky počasí, a proto je vždy dobré sledovat aktuální informace na webových stránkách jednotlivých středisek.

Zimní sezona už definitivně skončila v Orlických horách. Největší skiareály v Krkonoších plánují mít vleky v provozu do Velikonoc. Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje ještě ve Svatém Petru a v Peci pod Sněžkou na Javoru. Ostatní lanovky už zastavily provoz a čeká je pravidelná jarní revize.

Mimo provoz je například i lanovka na Sněžku a to v obou úsecích. Lanová dráha prochází během dubna pravidelnou údržbou a na vrchol nejvyšší hory bude jezdit pouze o víkendech a v případě příznivého počasí taky o svátcích. V nejbližších dnech se to týká například prodlouženého velikonočního víkendu od 15. do 18. dubna. Klasickou letní sezonu s denním provozem zahájí na Sněžce v sobotu 30. dubna.

Víkendový provoz zachová během dubna taky lanová dráha Hromovka ve Špindlerově Mlýně. I tu čeká během tohoto měsíce pravidelná jarní údržba a kontrola, zda vše odpovídá bezpečnostním předpisům. Fungovat by měla o víkendu 9. a 10. dubna a velikonoční provoz bude ještě upřesněn podle aktuálních podmínek. Vyplatí se proto sledovat webové stránky areálu.

Ve Skiresortu Černá hora-Pec lyžařská sezona už taky definitivně skončila. Kabinková lanovka Černohorský Express bude v dubnu v provozu pouze o víkendech a o svátcích. Na vrchol Černé hory se tak pohodlně dostanete lanovkou během Velikonoc. V provozu bude od 14. do 18. dubna v půlhodinových intervalech od půl deváté do 16 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, hory, lyže, sezona, lanovka, Špindlerův Mlýn, Krkonoše, Medvědín, Sněžka, odstávka, údržba, revize, víkend, Velikonoce, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Orlické hory, Svatý Petr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanové dráhy čeká jarní revize. O víkendech a na Velikonoce ale většinou pojedou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.