Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Trutnovsku čeká řidiče kvůli opravám silnic řada omezení

Řidiči na Trutnovsku a při cestě do Trutnova se musejí připravit na několik omezení na opravovaných cestách. Některé silnice jsou již uzavřené v Trutnově a ve Vrchlabí. V úterý stavbaři začali přestavovat kruhový objezd v Jaroměři na výpadové silnici směrem na Trutnov. Dnes silničáři kvůli rekonstrukci uzavřou silnici z trutnovské části Babí do Prkenného Dolu.

V pondělí stavbaři v Trutnově na páteřní silnici přes město v Pražské ulici v křížení s Úpickou a Žižkovou začali budovat kruhový objezd. "Stavba potrvá do prosince a dělníci na ulici také vybudují dva nové ostrůvky na přechodech pro chodce v okolí mateřské školy v ulici Na Struze," uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Investici za 33,8 milionu korun včetně daně dělá Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Provoz přes přestavovanou křižovatku je ve směru od Hradce Králové do centra Trutnova jednosměrný. V opačném směru musejí řidiči objížďkou přes Úpské nábřeží a ulicí Československé armády. Výjimku mají pouze některé linkové autobusy a vozidla MHD, které v pracovní dny přes křižovatku do opačného směru pouští pracovníci stavby.

Ve Vrchlabí je od pátku kvůli výměně vodovodu a plynovodu zcela uzavřená část Pražské ulice. Řidiči uzavřený úsek musejí objíždět okolními ulicemi. Omezení potrvá do konce května.

Oprava zničené krajské silnice druhé třídy číslo 300 z Trutnova do Prkenného Dolu potrvá do konce října a měla by přijít na 159 milionů korun. Silnice je také důležitou spojnicí Žacléře s vnitrozemím a mnoho řidičů ji využívá k cestě do Polska. V první etapě uzavírky do 10. července bude přístupná prvorepubliková pevnost Stechelberg nad Babím. Později se již turisté autem k pevnosti nedostanou a pevnost 10. července předčasně ukončí sezonu. Objížďka povede přes Zlatou Olešnici, Bernartice, Královec a Žacléř.

V Jaroměři stavbaři za provozu přebudují křižovatku na výpadové silnici na Trutnov na bezpečnější kruhový objezd. Provoz na křižovatce je kyvadlový. Přestavba za 16 milionů korun bez daně by měla trvat do října. Na křižovatce se protíná silnice první třídy I/37 vedoucí z Jaroměře na Trutnov se silnicí druhé třídy číslo 285, která vede z Jaroměře směrem na Velichovky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, stavby, automobilová, Trutnovsko, silnice, Trutnov, okres Trutnov, Jaroměř, kruhový objezd, Vrchlabí, Prkenný Důl, pevnost, Ředitelství silnic a dálnic, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku čeká řidiče kvůli opravám silnic řada omezení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.