Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muži, který vykrádal rodinné domy a chaty, hrozí pětiletý trest. Došla si pro něj zásahovka

Policie dopadla postrach majitelů rodinných domů a rekreačních objektů na Náchodsku. Osmatřicetiletému několikrát trestanému muži hrozí dalších pět let vězení. Kriminalisté ho obvinili ze třinácti vloupaček, při kterých způsobil škodu za tři čtvrtě milionu korun. Došla si pro něj zásahová jednotka.

Muž vykrádal rodinné domy a rekreační objekty opakovaně na území celého Královéhradeckého i Pardubického kraje. Z domů, do kterých se vloupal, odnesl vše, co se dalo zpeněžit v zastavárnách. Především šperky, starožitnosti, elektroniku a v několika případech i finanční hotovost.

Muž se měl zároveň dopustit i maření výkonu úředního rozhodnutí, když i přes platný zákaz řízení opakovaně usedal za volant motorového vozidla,“ dodala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Zloděj nepáchal trestnou činnost poprvé, naopak má bohatý trestní rejstřík a byl odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost. Na svobodě moc dlouho nepobyl, naposledy z vězení vyšel v dubnu 2021.

Během 13 vloupaček, ze kterých ho kriminalisté obvinili, napáchal škodu za více než 740 tisíc korun. „Muž si vyslechl obvinění z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k tomu, že nekradl poprvé, hrozí mu nyní v případě prokázání viny až pětiletý pobyt ve vězení.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, zásahová jednotka, policie, zloděj, vloupání, rodinný dům, rekreační objekt, vězení, pachatel, škoda, trest, věznice, okres Náchod, Lucie Konečná, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži, který vykrádal rodinné domy a chaty, hrozí pětiletý trest. Došla si pro něj zásahovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.