Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Špindlerově Mlýně se po pěti letech jede Světový pohár snowboardistů

Po pěti letech a popáté v historii se do Krkonoš vrací snowboardová špička ve slopestylu. Snowjam, jak se tamní závody Světového poháru nazývají, se na vylepšené trati ve Špindlerově Mlýně uskuteční v pátek a v sobotu a českou nadějí je opět Šárka Pančochová.

Původně měly být české závody jako už několikrát v minulosti vyvrcholením slopestylové sezony snowboardistů, ale nakonec jsou předposlední pohárovou zastávkou. O týden později se ještě pojede ve Švýcarsku.

"Jsem rád, že se po dvou letech, kdy jsme museli akci kvůli covidu zrušit, povedlo Snowjam zase zorganizovat. Je skvělý, že to tady máme," řekl šéf organizačního výboru a bývalý závodník a olympionik Martin Černík, který je zároveň trenérem Pančochové.

Na start se postaví 41 mužů a 16 žen. Vedle Pančochové, která se na únorových olympijských hrách v Číně jako jediná ze snowboardistů představila ve všech třech freestylových disciplínách, se z domácích jezdců představí ještě Laura Záveská, Kristián Salač a Jakub Hroneš.

"Po olympiádě jsem si oddychla trošku od závodů a poslední týdny jsem jezdila víc v prašanu," řekla Pančochová v televizi Nova a na mysli měla své freeridové starty, třeba v Jasné. "Ale už se těším, že si zase zaskáču. Trať vypadá suprově," dodala jednatřicetiletá závodnice.

Organizátoři připravili delší a obtížnější překážky než v minulosti. "Začíná se už na velkém hanku a je to náročnější. Je to světově lepší průměr, vynikající standard," řekl Černík.

Ze světové špičky dorazily vítězka Světového poháru ve slopestylu z minulé sezony Japonka Kokomo Muraseová, která bojuje o glóbus i letos. Mezi muži se objeví například vítěz slopestylu v rámci amerických X-games z loňského roku Dusty Henricksen z USA.

V páteční kvalifikaci se začátkem v 9:10 se pojedou dvě jízdy, z nichž se započítá lepší výsledek. Do finále postoupí osm žen a deset mužů. Finalisty v sobotu čekají od 12:00 další tři jízdy. Vstup je volný,

V rámci SP se slopestyle jel ve Špindlerově Mlýně poprvé v roce 2013, o tři roky později zde skončila Pančochová třetí. Loni a předloni se závod kvůli koronaviru nekonal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Šárky Pančochové

Štítky Sport, snowboarding, Světový, Špindlerův, slopestyle, Špindlerův Mlýn, světový pohár, Šárka Pančochová, Krkonoše, olympijské hry, Martin Černík, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Švýcarsko, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Špindlerově Mlýně se po pěti letech jede Světový pohár snowboardistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.