Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motorkář nezvládl svoji motorku. Spadl přímo pod kola protijedoucího vozu

Jarní počasí vylákalo na silnice motorkáře. Se začínající sezonou už policie řeší první vážnou dopravní nehodu. Při ní se těžce zranil čtyřiačtyřicetiletý motorkář. Ten nezvládl řízení svého stroje a po nehodě spadl přímo pod kola protijedoucího vozu. Nehoda se stala na silnici II/327 v Chlumci nad Cidlinou.

„Řidič motocyklu Yamaha jedoucí z D11 na Chlumec nad Cidlinou najel na okraj vozovky a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. Z dosud nezjištěných příčin prudce zabrzdil a poté spadl,“ popsala okolnosti nehody mluvčí policie Šárka Pižlová. Po pádu se řidič ještě několik metrů kutálel po silnici, kde ho srazilo osobní auto v protisměru.  

„Řidička na vzniklou situaci reagovala brzděním, ovšem střetu se jí již nepodařilo zabránit,“ dodala mluvčí. Pro těžce zraněného motorkáře přiletěl záchranářský vrtulník, který ho transportoval do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Alkohol u řidičky osobního vozu byl vyloučen dechovou zkouškou. Odhadnutá škoda je téměř u 200 tisíc korun.  

Pěkné počasí láká první motorkáře. Je třeba mít respekt, tvrdí policie  

Posledních několik jarních dní vylákalo na silnici motorkáře. Policie však připomíná, že právě motocyklisti jsou zapojeni do neúměrně vysokého procenta smrtelných a vážných dopravních nehod. „Správný motocyklista proto dbá na řádné dodržování bezpečnostních předpisů, dodržuje předepsanou rychlost jízdy, správný způsob a styl jízdy,“ dodává mluvčí. 

Po zimě je také důležité, aby motorkář nepřeceňoval své síly. Jízda na motorce se sice nezapomíná, ale návyky řidiče se mohou dostavit postupně. „Řidič by měl být během jízdy na motorce uvolněný a v pohodě,“ dodala Pižlová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky motorkář, doprava, motorka, nehoda, Chlumec nad Cidlinou, Královéhradecký, kraj, sezona, silnice, policie, Yamaha, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář nezvládl svoji motorku. Spadl přímo pod kola protijedoucího vozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.