Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž na Náchodsku chodil dům od domu. Fyzicky napadal a okrádal seniorky přímo u nich v bytě

Policisté z Náchodska a Havlíčkova Brodu zatknula pětatřicetiletého muže podezřelého z přepadávání a vydírání seniorek. Své oběti si vybíral v Královéhradeckém kraji, v kraji Vysočina a v Praze. Vyšetřováním se ukázalo, že seniory tímto způsobem zneužíval od srpna loňského roku. V současné době je ve vazbě. Hrozí mu až deset let vězení.

„V jednom případě měl pachatel využít důvěřivosti seniorky a kontaktovat ji skrze dopravní nehodu, kterou měl mít její syn. Poškozená přišla o 191 tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná. S podobnou historkou stejnou ženu kontaktoval jen o pár dní později. Tentokrát žádal jeden milion korun. V tu chvíli se podvedená žena obrátila na policii.  

V dalším případě už došlo na násilí. Muž se vloupal do bytu seniory, kde ji fyzicky napadl. Následně začal vyžadovat, aby mu vydala veškerou hotovost. Tu však žena doma neměla. „Druhý den ji dovezl peníze vybrat. Žena ze strachu udělala vše, co po ní chtěl,“ dodala mluvčí.  

Třetí oběť na Náchodsku chtěl pachatel překvapit ve spánku. To se mu však nepovedlo. „Seniorka však rychle zareagovala a začala předstírat bezvědomí,“ vysvětluje Konečná. Muž ženě sundal šperky, vzal finanční hotovost, obrazy a odešel. 

Na poli kriminality není muž žádným nováčkem. Za podobné chování už byl v minulosti několikrát trestně stíhán. V případě prokázání viny mu hrozí až 10 let vězení. Jeho partnerce, která mu v některých případech asistovala, tři roky. Na verdikt soudu si počká ve vazbě.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, Náchodsko, agresor, seniorka, krádež, hotovost, finance, útok, Vysočina, Praha, Královéhradecký, kraj, okres Náchod, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Havlíčkův Brod, dům, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Náchodsku chodil dům od domu. Fyzicky napadal a okrádal seniorky přímo u nich v bytě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.