Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policejní majáky se dnes v poledne rozblikaly na podporu Evropského dne obětí trestných činů

Policejní majáky před služebnami v Hradci Králové, Jičíně, Náchodě i v Trutnově se dnes v pravé poledne na jednu minutu rozblikaly. Policisté se tak společně s Probační a mediální službou přidali k Evropskému dni obětí trestných činů. Symbolika světel představuje naději, že s blikáním policejních majáků přichází pomoc.

Červené a modré světlo zapnutých majáků po dobu jedné minuty svítilo jako znamení přicházející pomoci a zároveň bylo symbolickým uctěním všech obětí trestných činů“, uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Společně s pracovníky Probační a mediační služby si policisté i letos připomněli podpis Charty práv obětí, ke kterému došlo ve Velké Británii v roce 1990. Akce má taky za cíl každý rok zvyšovat povědomí veřejnosti o právech a potřebách obětí trestných činů.

V úterý v poledne se rozblikají policejní majáky. Policie tak uctí oběti trestných činů

Policisté v Královéhradeckém kraji se připojí k Evropskému dni obětí trestných činů. Ten připadá na úterý 22. února a přesně v poledne se na minutu rozblikají policejní majáky napříč služebnami v celé republice. Policisté i Probační a mediální...

Nedílnou součástí systému péče o oběti trestných činů je u nás Probační a mediální služba, která úzce spolupracuje s Policií České republiky. Pomáhá a podporuje oběti v jejich aktivním úsilí vyrovnat se s těžkou životní situací a pomáhá v boji proti předsudkům.

"Probační a mediační služba v loňském roce navázala spolupráci s více než čtyřmi tisíci obětí trestných činů, kterým pomáhá vrátit se zpátky do normálního života," řekla ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj Policie, Hradec Králové, služebna, Jičín, Trutnov, oběť, trestný čin, Evropský den, maják, památka, uctění, probační služba, Náchod, Velká Británie, Policie České republiky

Policejní majáky se dnes v poledne rozblikaly na podporu Evropského dne obětí trestných činů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.