Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ledovka jako příčina nehody ve Vysokově. Střetl se tu osobák, dodávka a autobus

V úterý v ranních hodinách vyjížděli hasiči k nehodě do obce Vysokov na Náchodsku. Došlo tady ke srážce osobního auta, dodávky a linkového autobusu. Příčinou nehody byla nejspíš kluzká vozovka. Účastníky nehody ošetřili lékaři, nikomu se nic vážného nestalo. Auta skončila v příkopu.

Zledovatělá komunikace byla příčinou nehody, ke které došlo v úterý v brzkých ranních hodinách v obci Vysokov na Náchodsku. Profesionální hasiči z Náchoda zasahovali u střetu osobního auta, dodávky a linkového autobusu. Komunikace byla v místě nehody silně zledovatělá a hasiči proto cestou k zásahu vyrozuměli i silničáře.

Ledovka bývá zaměňována s náledím. Náledí se ale tvoří jen na zemi a vzniká zmrznutím vody, která už na chodnících a silnicích byla. Ledovka pokrývá také stromy, elektrické vedení či antény.

Osobní vozidlo se po srážce obrátilo na střechu a společně s dodávkou skončilo v příkopu. Řidič auta byl v době příjezdu hasičů už venku a postarala se o něj přivolaná záchranná služba.

Autobus, který se srážce také nevyhnul, v tu chvíli vezl čtyři cestující. Nikdo z nich neutrpěl žádné zranění a podrobili se kontrole záchranářů. Poté nastoupili do náhradního autobusu, který pro ně dopravce zajistil.

Hasiči zabezpečili místo události, zajistili havarovaná vozidla, a po naložení osobního auta na odtah se postarali o úklid vozovky,“ dodala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ledovka se tvoří při mrznoucím dešti. O tom, zda vznikne, rozhodují desetiny stupně Celsia. Srážky, které v teplém vzduchu roztají, už nestihnou před dopadem na zem znovu zmrznout a přimrzají až na prochlazené zemi nebo na předmětech s teplotou pod bodem mrazu. Tvoří se souvislá vrstva ledu, která od předmětu často nejde oddělit. Hranice, kdy ledovka vzniká, je velmi tenká. Stačí minimální teplotní výkyvy a situace může být odlišná.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Vysokov, Náchod, nehoda, ledovka, hasiči, auto, dodávka, autobus, cestující, doprava, vozovka, havárie, automobil, okres Náchod

Ledovka jako příčina nehody ve Vysokově. Střetl se tu osobák, dodávka a autobus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.