Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Meteorologové vydali výstrahu před velmi silným větrem. Zasáhne celou republiku

Českou republiku má ve čtvrtek zasáhnout velmi silný vítr. Výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí vydali meteorologové dnes dopoledne. Očekávat můžeme vítr o rychlosti 70 až 110 kilometrů za hodinu. Podle meteorologů mohou nastat problémy v dopravě, lidé by také měli omezit pohyb venku.

Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí od čtvrteční půlnoci až do třetí hodiny odpoledne. Podle meteorologů zasáhne Českou republiku velmi silný vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů za hodinu. „Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Může také dojít k přerušení elektrického vedení," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Lidé by měli podle meteorologů omezit pohyb venku, ale i jízdy autem. Kvůli popadaným větvím a vyvráceným stromům mohou nastat komplikace i v dopravě. „Zajistěte okna, dveře a volně uložené předměty,“ radí ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČHMÚ, výstraha, meteorologové, počasí, vítr, vichřice, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Meteorologové vydali výstrahu před velmi silným větrem. Zasáhne celou republiku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.