Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na závody psích spřežení, na venkovní kluziště nebo na procházku města s Gočárem zve nadcházející víkend

Na páteční pololetní prázdniny navazují některým školákům v kraji i jarní prázdniny. Týká se to například těch z Hradce Králové. Pokud přemýšlíte kam s nimi vyrazit, pak pro vás máme několik tipů. V Safari parku pořádají speciální komentované prohlídky, Hradcem vás provede sám architekt Josef Gočár a na tradiční závody psích spřežení zve Pec pod Sněžkou.

Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem probíhají v pátek v rámci pololetních prázdnin speciální komentované prohlídky, ve kterých se především děti dozví zajímavosti ze světa divokých zvířat, ale také nahlédnout do zákulisí zoologické zahrady. Pro ty, které přinesou vysvědčení, je v Restauraci Lemur připravena taky sladká odměna. Od 7. února pak zahrada plánuje i speciální prázdninový program. Možnost objevit život zvířat z docela nového pohledu nabídnou mimořádné komentované procházky po safari parku. Pro zájemce budou v nabídce po celou dobu trvání jarních prázdnin od 7. února až do 20. března. Komentované prohlídky s průvodcem budou zdarma v rámci ceny vstupenky do safari parku.

V neděli 6. února se pod Bílou věží bude hrát hokej. Od 18:20 hostí hradecký tým Berany ze Zlína. V pátek hraje Mountfield venku, vyjede na hřiště Energie Karlovy Vary. Zápas začíná o půl šesté.

Pěšky nebo kočárem Hradcem s panem Gočárem takový název má akce, která se koná v sobotu 5. února od deseti hodin v Hradci Králové. O architektuře a urbanistickém pojetí Hradce Králové vám bude vyprávět sám Josef Gočár.  Prohlídka začíná na Bílé věži a první část trasy končí u Muzea. Druhá část je zaměřená na prvorepublikovou architekturu.

Do Žacléře můžete vyrazit na Lyžařský přejezd Rýchor. Tradiční zimní akce Oddílu turistiky TJ Baník Žacléř proběhne 5. února 2022. Odjezd autobusů je o půl deváté od Národního domu v Žacléři. Startovné na lyžařský závod je 80 korun, děti platí poloviční cenu. Cíl a zakončení akce je v Národním domě v Žacléři od 12 do 17 hodin.

V Peci pod Sněžkou se taky bude závodit. Od soboty tady pořádají tradiční Ledovou jízdu-Memoriál Dr.Václava Vojtěcha. 28. ročník závodu psích spřežení s mezinárodní účastí. Družstvo tvoří musher se psím spřežením a lyžař. Závod startuje v sobotu v 18 hodin přímo z Pece pod Sněžkou. Hlavní podívaná pro diváky bude v sobotu na startu závodu. Tady se lidé mohou osobně potkat se závodníky, vidět veškeré jejich vybavení a  seznámit se se psy. V nedělní a pondělní etapě lidé uvidí závodníky na hřebenech Krkonoš zejména v okolí Luční boudy, Pražské a Kolínské boudy.

Na nejvýše položené kluziště pod širým nebem vás zve Malá Úpa. Od února mají novou otevírací dobu. V pátek je kluziště otevřené do čtyř hodin a vyrazit můžete i na večerní bruslení od 18 do 20 hodin. V sobotu bude ledová plocha připravena od 13 do 16 hodin. Brusle si můžete půjčit ve Skimu Půjčovně v Centru Hořec. Vstupné na led je 130 korun pro dospělé a sto korun pro dítě.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, akce, kultura, děti, hory, Pec pod Sněžkou, prohlídka, Hradec Králové, Safari park, prázdniny, Josef Gočár, psí spřežení, jarní prázdniny, ZOO Dvůr Králové, Žacléř, Národní Dům, Bílá věž (Hradec Králové), HC Energie Karlovy V

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na závody psích spřežení, na venkovní kluziště nebo na procházku města s Gočárem zve nadcházející víkend  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.