Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Nabídka pobytů v Krkonoších na jarní prázdniny se tenčí. Volněji je v březnu

Ubytovací kapacity o jarních prázdninách ve velkých střediscích východních Krkonoš jsou v únoru obsazené z více než poloviny, někde i ze tří čtvrtin. Na březen je poptávka nižší. Do slabší obsazenosti se promítla nižší poptávka rekreantů ze zahraničí. Hoteliéři očekávají, že lidé kvůli nejistotě v koronavirové době budou ubytování více než dříve shánět na posledních chvíli.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn jsou podle oslovených zástupců ubytovacích zařízení čtyřhvězdičkové hotely obsazeny z více než 90 procent. Výpadek zahraniční klientely vyrovnávají Češi. U nižších kategorií ubytování se obsazenost pohybuje okolo 75 až 85 procent. Například ve špindlerovském tříhvězdičkovém hotelu Astra jsou v únoru s obsazeností na 85 procentech.

Kapacita špindlerovského čtyřhvězdičkového hotelu Harmony je 114 pokojů a 227 pevných lůžek, s přistýlkami až 300. "V únoru máme obsazenost pokojů z 92 procent. Nicméně doba je proměnlivá, tento trend neplatí pro celý Špindl. Na to, co se ale děje, je sezona ve Špindlerově Mlýně skvěle rozjetá," řekla Jitka Hronešová z hotelu Harmony.

Podle ní lze ve Špindlerově Mlýně na jarní prázdniny stále sehnat ubytování ve všech kategoriích. "Březen zatím vázne. Je štěstí, že české jarní prázdniny jsou do 18. března. V současnosti jsme v březnu s obsazeností na 60 procentech," řekla Hronešová. Hotel Harmony podle ní nabízí noc ve dvoulůžkovém pokoji s polopenzí při týdenním pobytu okolo 5000 korun.

Na první týdny jarních prázdniny ve Špindlerově Mlýně mírně převažuje česká klientela nad zahraniční.

Sehnat ubytování na jarní prázdniny není zatím problém ani v Peci pod Sněžkou. "Tento týden mají v Německu hlavní jarní prázdniny a přesto je Pec 'mrtvá'. Přitom před pandemií touto dobou šlo o návštěvnicky nejsilnější týdny celé zimy. Jak to bude vypadat o českých jarních prázdninách, to Vám tady teď nikdo neřekne. Co vím, tak klienti do poslední chvíle vyčkávají, jak to budou mít s karanténou či jiným omezením," řekla Eva Krejčí z infocentra Turista v Peci pod Sněžkou.

Podle ní není není problém na jarní prázdniny sehnat v Peci ubytování. "Co vím ze svého okolí, tak obsazenost na první týden jarních prázdnin je odhadem 60 až 70 procent, v dalších týdnech je to podobné," řekla Krejčí.

V Peci neočekávali, že letošní jarní prázdniny budou jako před pandemií, ale doufali ve větší zájem Čechů. "Rozumím tomu, že v této nejisté době lidé vyčkávají do poslední chvíle, jestli budou moci vyrazit. Takže uvidíme. Každopádně nám velmi chybí cizinci. Od poloviny ledna se postupně prolínali hosté ze zahraničí celým únorem, teď to není," řekla Krejčí.

Podnikání v turistickém ruchu výrazně poznamenala v minulé zimní sezoně omezení v souvislosti s šířením koronavirové infekce. Kvůli vládním opatřením zůstaly hotely, lyžařská střediska a další služby v zemi většinu uplynulé zimní sezony zavřené.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SPA.cz

Štítky ČR, rekreace, hotely, školy, koronavirus, Krkonoše, jarní prázdniny, hotel, Špindlerův Mlýn, Harmony, Pec pod Sněžkou, zima, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabídka pobytů v Krkonoších na jarní prázdniny se tenčí. Volněji je v březnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.