Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli epidemii si spousta žáků dnes nemohla přijít pro vysvědčení

Počty nakažených covidem-19 v Královéhradeckém kraji už třetí týden v řadě strmě rostou. Přibývá také hospitalizovaných v nemocnicích a na hraně s kapacitami jsou i mnohé školy, které zvládají zajistit provoz jen s vypětím všech sil. Pro vysvědčení si dnes nemohla přijít spousta dětí. Některé jsou nemocné, jiné v karanténě. Nákaza se momentálně nejvíc šíří na Rychnovsku a Náchodsku.

Na základních a středních školách se dnes předávalo pololetní vysvědčení. Část žáků ho ale dostane až v dalších dnech. Mnozí jsou kvůli epidemii covidu-19 nemocní nebo v karanténě.

Nakažených mezi žáky a učiteli přibývá například ve školách zřizovaných Královéhradeckým krajem. Dnes v nich bylo covid pozitivních 490 dětí a téměř čtrnácet v karanténě. Učitelů s covidem bylo dnes v krajských školách sedmdesát dva a dalších šedesát tři v karanténě. Před týdnem v pondělí to bylo zhruba o třetinu méně.

"Sílící epidemie koronaviru v kraji nadále komplikuje provoz krajských škol. I přes pokračující výpadek učitelů se daří výuku zajistit, žádná krajská škola aktuálně není uzavřena. Školy situaci zvládají s vypětím všech sil," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Některé školy v hradeckém kraji musí vyhlašovat ředitelská volna. Stále více žáků je na on-line výuce

Kvůli sílící pandemii COVID-19 v Královéhradeckém kraji je celá řada škol nucena vyhlašovat mimořádná ředitelská volna. Stále více tříd také přechází na distanční výuku do on-line prostředí. Stále také platí povinnost nechat žáky testovat. V...

Stoupají i počty hospitalizovaných v nemocnicích. Dnes ráno bylo ve všech nemocnicích v kraji 126 pacientů s covidem, před týdnem v pondělí sedmdesát devět pacientů.

Nákaza se podle ministerstva v kraji nejrychleji šíří v okresech Rychnov nad Kněžnou a Náchod, nejméně na Jičínsku. Ve všech pěti okresech kraje se počty nakažených zvedly skokově. A to jak v mezitýdenním srovnání, tak i v denních počtech zjištěných nákaz.

Taková situace panuje už od pondělí 17. ledna a důvodem je podle odborníků nakažlivější koronavirová varianta omikron.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Královéhradecký kraj, školy, epidemie, COVID-19, mikron, vysvědčení, učitelé, nemocnice, hospitalizace, testování, nákaza, statistika, karanténa, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli epidemii si spousta žáků dnes nemohla přijít pro vysvědčení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.