Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé školy v hradeckém kraji musí vyhlašovat ředitelská volna. Stále více žáků je na on-line výuce

Kvůli sílící pandemii COVID-19 v Královéhradeckém kraji je celá řada škol nucena vyhlašovat mimořádná ředitelská volna. Stále více tříd také přechází na distanční výuku do on-line prostředí. Stále také platí povinnost nechat žáky testovat. V pondělí bylo pozitivních 2,83 procenta dětí. O týden dříve 1,22 procenta.

Například Gymnázium J. K. Tyla v Hradci Králové vyhlásilo třídenní ředitelské volno. Děti jsou doma od středy až do pondělí. Před časem ředitel školy Matěj Ondřej Horák upozorňoval na rozdílnou kvalitu antigenních testů. Řada z nich vycházela falešně pozitivně. „V pondělí jsme měli ve škole dva záchyty, dnes 19. Tedy devětkrát více. Důvod? Použili jsme jiné testy,“ napsal na sociální sítě ředitel.  

V úterý pozitivní dva, ve čtvrtek 19 žáků. Důvod? Použili jsme jiné testy, říká ředitel hradeckého gymplu

Ve čtvrtek dopoledne podstoupila většina žáků další kolo testování na přítomnost onemocnění COVID-19. V Královéhradeckém kraji zachytil antigenní způsob testování minimum pozitivních případů. Například ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové...

Na školách zřizovaných krajem se podle hejtmanství výuku daří zachovat. Třídy, které jsou v karanténách, se učí distančně. Včera odpoledne nebyla žádná z krajských škol uzavřená.  

 „Epidemická situace ve školách se zhoršuje. Podle informací ze včerejšího dopoledne je ve školách a školských zařízeních zřizovaných krajem 399 žáků pozitivních, 1521 žáků v karanténě, 50 učitelů pozitivních a 91 učitelů v karanténě,“ řekl mluvčí kraje Dan Lechmann. Zároveň potvrdil, že onemocnění COVID-19 je aktuálně ve 29 krajských organizacích v oblasti školství.  

Některé školy v hradeckém kraji zvládají provoz jen s vypětím všech sil

Personální situace v některých školách v Královéhradeckém kraji se v souvislosti se sílící epidemií koronaviru komplikuje. V regionu přibývá škol, které zvládají výuku jen s vypětím všech sil. Ve školách se každé pondělí koná plošné antigenní...

Testování na školách jen jednou týdně 

Od pondělí 17. ledna je ve školách testování povinné jednou týdně. Stále však platí, že výsledek pozitivního antigenního testu musí potvrdit i následné PCR testování. V prvních dvou týdnech po vánočních prázdninách se studenti, žáci a zaměstnanci škol testovali dvakrát týdně, vždy v pondělí a ve čtvrtek. 

Incidence, tedy počet nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, včera byla na hodnotě 1 543, v pondělí 1 411, před týdnem v úterý 726 a před tím ve stejný den 369, 366 a 391. Celostátní průměr byl včera 1 585, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. 

V kraji bylo včera ráno 86 hospitalizovaných pacientů s covidem, z nich 15 v intenzivní péči. Ve středu před týdnem bylo těchto pacientů 89 a 21 z nich na JIP. Na přelomu loňského února a března, kdy byla situace v kraji nejhorší, bylo hospitalizovaných s covidem v kraji více než 600, z nich asi 120 na JIP. Nemocnice pacienty převážely do nemocnic v jiných regionech. 

Ohodnoť článek

Foto montessoridlouhylan.cz

Štítky škoda, ředitelské, volno, pandemie, vzdělání, žák, student, COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, ČR, Královéhradecký kraj, karanténa, Ondřej Horák, pacient, Gymnázium J. K. Tyla (Hradec Králové), Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé školy v hradeckém kraji musí vyhlašovat ředitelská volna. Stále více žáků je na on-line výuce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.