Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

PŘEHLED: Na zimních hrách nás bude reprezentovat pět rodáků. Česko vysílá rekordně velkou výpravu

Až do včerejška to vypadalo, že bude Královéhradecký kraj na zimních olympijských hrách reprezentovat šest sportovců. Eva Samková se však rozhodla, že kvůli zranění kotníků do her nenastoupí. Našemu regionu tak zůstalo pět sportovců, kteří nás budou reprezentovat v biatlonu, běhu na lyžích a rychlobruslení. Olympiáda začíná v Pekingu 4. února.

Česká výprava na zimních olympijských hrách v Pekingu bude pro naši republiku rekordní. Alespoň co se týče počtu sportovců. Naši zemi bude prezentovat celkem 111 sportovců. Česká republika má své zastoupení ve všech patnácti sportech, vůbec poprvé se na hrách představí čeští curleři, hokejistky či skokanky na lyžích.

Krajská reprezentace přišla o Evu Samkovou

Královéhradecký kraj mělo původně reprezentovat šest sportovců. Na poslední chvíli však vypadla Eva Samková, která zimní hry odpískala kvůli zraněným kotníkům. „Rozhodnutí nejet do Pekingu bylo těžké, ale správné. Teď se soustředím na to, abych se uzdravila a fungovala dál. Zahojím se a vrátím se zpátky," napsala ve své tiskové zprávě.

Snowboardcrossařka Eva Samková nebude kvůli zlomeným kotníkům startovat na zimních olympijských hrách v Pekingu. Česká výprava tím přišla o jednu z velkých medailových nadějí. Dvojnásobná olympijská medailistka svoji neúčast oznámila dnes v...

I přesto zůstává Královéhradeckému kraji pět reprezentantů. Region má nejvíce zástupců v biatlonu. Po jednom pak v běhu na lyžích a rychlobruslení.

Přehled krajských reprezentantů na olympijských hrách

Lucie Charvátová

Disciplína: biatlon
Datum a místo narození: 1. února 1993, Hradec Králové
Účast na OH: dosud nestartovala

 

Zuzana Holíková

Disciplína: běh na lyžích
Datum a místo narození: 1. října 1999, Rychnov nad Kněžnou
Účast na OH: dosud nestartovala

 

Michal Krčmář

Disciplína: biatlon
Datum a místo narození: 23. ledna 1991, Vrchlabí
Účast na OH: 2014, 2018 (stříbro)

 

Tereza Voborníková

Disciplína: biatlon
Datum a místo narození: 31. května 2000, Vrchlabí
Účast na OH: dosud nestartovala

 

Nikola Zdráhalová

Disciplína: rychlobruslení
Datum a místo narození: 1. dubna 1996, Dvůr Králové nad Labem
Účast na OH: 2018 (2012 – Olympijské hry mládeže)

 

Rekordní množství sportovců. Ovšem žádní hosté

„Máme největší výpravu v historii, ještě nikdy necestovalo na zimní olympijské hry více než 100 sportovců. Ester Ledecká má znovu dvě nominace, v alpském lyžování i ve snowboardingu,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Největší zastoupení má tradičně lední hokej. Celkem jde o 48 hokejistů a hokejistek. Tradičně silní jsou lyžaři a snowboardisté. Z nichž nejpočetnější skupinu tvoří běžci na lyžích. Poprvé se představí i krasobruslařský tým zastoupený ve všech čtyřech disciplínách.

Letos poprvé na olympiádu nevyjedou žádní hosté z řad sportovců ani sponzorů. „Vzhledem k celosvětovému šíření koronaviru a přísným opatřením platným pro olympijské hry v Číně jsme nezvali ani sportovní legendy z Českého klubu olympioniků, ani naše sponzory. Se všemi partnery jsme se na tom dohodli. Plnění a jejich účast na hrách, které vycházejí ze smluv, přesouváme k dalším olympijským hrám,“ dodal Kejval.

XXIV. zimní olympijské hry se budou konat v čínském Pekingu. Slavnostní zahájení proběhne 4. února. Ukončení je v plánu 20. února 2022. V Pekingu se uskuteční olympiáda již podruhé. První olympijské hry v tomto městě proběhly v roce 2008 a bude to první město, které hostilo jak letní, tak i zimní olympijské hry.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČOV | Herbert Slavík

Štítky ZOH, zimní, olympijské, hry, 2022, sport, Královéhradecký, kraj, Dvůr Králové, Vrchlabí, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Charvátová, Holíková, Krčmář, Voborníková, Zdráhalová, biatlon, běh na lyžích, rychlobruslení, přehled, olympijské hry, Česko, Pe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Na zimních hrách nás bude reprezentovat pět rodáků. Česko vysílá rekordně velkou výpravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.