Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rychle, bez dálniční známky a s cizí registrační značkou. Mladíkova spanilá jízda na D11 mu vynese tučnou pokutu

Na dálnici D11 ve směru na Prahu zastavila policejní hlídka vozidlo BMW, které se řítilo rychlostí 179 km/h. Řidič navíc neměl dálniční známku a registrační značka patřila jinému vozidlu. Sečteno podtrženo mladíkovi hrozí pokuta až 30 tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Policisté dálničního oddělení Prahy změřili v úterý kolem třetí hodiny odpoledne na 70. kilometru dálnice D11 ve směru jízdy na Prahu vozidlo značky BMW, které mělo na tachometru rychlost 179 km/h. Za volantem seděl 22letý mladík.

Nejen že překročil nejvyšší povolenou rychlost na dálnici mimo obec o 49 km/h, ale navíc neměl ani dálniční známku. Následnou lustrací vozidla pak policie zjistila, že má řidič na autě umístěnou registrační značku z jiného vozidla.


Všechny přestupky, kterých se dopustil teď bude dál řešit správní orgán. „Za rychlou jízdu a za umístění jiné registrační značky na vozidle mu hrozí pokuta až do 10 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku. Od celního úřadu mu za neuhrazení poplatku pro jízdu na dálnici hrozí až dvacet tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje na nutnost zakoupit si dálniční známku, i pokud budou řidiči využívat dosud nezpoplatněné úseky dálnice D11 a D35 v Královéhradeckém kraji. Do konce roku 2021 šlo využívat zdarma i tři nové úseky dálnic. Od prvního ledna 2022 už to neplatí.

Řidiči by neměli zapomenout na dálniční známku. Nově jsou zpoplatněné všechny úseky dálnic v kraji

Se začátkem nového roku skončila platnost dálničních známek řadě řidičů. Bez ní od 1. ledna nově nesmí na žádnou z dálnic na východě Čech. Ačkoliv bylo možné v roce 2021 využívat dálnice D11 a D35 zdarma, letos to podle serveru edalnice.cz...

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, dálnice, D11, rychlost, dálniční známka, registrační značka, policie, pokuta, doprava, silnice, bezpečnost, SPZ, dálniční poplatek, Praha, BMW, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychle, bez dálniční známky a s cizí registrační značkou. Mladíkova spanilá jízda na D11 mu vynese tučnou pokutu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.