Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž neustál kombinaci alkoholu, trávy a houbiček. Policistovi rozbil o hlavu prázdnou lahev

Kombinace alkoholu, marihuany a lysohlávek na Silvestra neudělala dobře devětatřicetiletému muži z Trutnovska. Když začal demolovat vybavení rodinného domu, musela na místo hlídka policie. Přítomnost uniformy ale vyvolala další agresi. Muž na drogách se ozbrojil prázdnou lahví od alkoholu a rozbil ji jednomu ze zasahujících policistů o hlavu. Incident natočila služební kamera.

„Muž s láhvemi od alkoholu v rukou zaútočil proti policistům. Než se jim ho podařilo pomocí donucovacích a slzotvorných prostředků zpacifikovat, jednoho z nich lahví udeřil do hlavy a způsobil mu na čele tržnou ránu,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Na místo proto dorazila i záchranná služba. Zdravotníci ošetřili napadeného policistu i útočníka, který se musel vypořádat s dávkou pepřového spreje v obličeji.  

U zadrženého muže chtěla hlídka provést dechovou zkoušku. Na první pohled bylo jasné, že je agresor pod vlivem alkoholu a možná i drog. To však muž odmítl. Nakonec byl zadržet a převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde vystřízlivěl.  

Ani jeho převážení na záchytku se ale neobešlo bez komplikací. „Eskortě muže chtěla zabránit jeho přítelkyně, která slovně napadala policisty,“ řekla mluvčí. I ta nakonec skončila v poutech. Šestatřicetiletá žena nakonec nadýchala 2,5 promile alkoholu. Neuposlechnutí výzvy bude řešit správní orgán.  

„Z vyšetřování vyplynulo, že muž kouří marihuanu každý den, alkohol popíjel už od předešlého dne a během silvestrovského večera si uvařil odvar ze 40 lysohlávek, z něhož vypil zhruba 250 mililitrů,“ řekla mluvčí policie. Následně vyšlo najevo, že měl údajné okno. Nepamatoval si ničení majetku, ani napadení policisty.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Markus Spiske | Pixabay

Štítky krimi, policie, útok, lahev, alkohol, drogy, tráva, houbičky, video, Trutnovsko, silvestr, zásah, zranění, pepřový, sprej, útočník, zatčení, okres Trutnov

Muž neustál kombinaci alkoholu, trávy a houbiček. Policistovi rozbil o hlavu prázdnou lahev  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.