Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opuštěným zvířatům mohou dobrovolníci zpestřit Vánoce. Na víkend otevřených dveří láká útulek v Hradci

Předvánoční čas bývá ve znamení dobrých skutků. V hradeckém útulku pro opuštěná zvířata proto i letos pořádají víkend otevřených dveří. Akce se koná u Lesního hřbitova v Malšovicích o druhém adventním víkendu, tedy ve dnech 4.-5. prosince. Lidé tak budou moct zpestřit vánoční svátky zvířatům, která nemají pána.

Útulek pro opuštěná zvířata v Hradci Králové se nachází na Hradečnici u Lesního hřbitova. Provozují ho hradecké Technické služby. Hlavním posláním útulku je zajištění nejnutnějších životních potřeb pro nalezené psy a kočky. V útulku je odchyceným zvířatům zajištěna vstupní veterinární prohlídka, popř. vakcinace a další potřebná veterinární léčba. Samozřejmostí je pak zajištění řádného krmení, napájení a zoohygieny.

Každá pomoc dobrovolníků je vítaná a útulek každoročně před Vánoci pořádá víkend otevřených dveří. I letos mohou lidé do útulku zanést dárky pro opuštěné psy a kočky. „Nejvíc se hodí granulované krmivo značek Brit, eminent, Fitmin, Bosh, Calibra nebo obdobně kvalitní, dále pak piškoty, uzené uši, deky a stelivo. Pro provozovatele a zaměstnance útulku je to vítaná pomoc a pro samotná zvířata příjemné potěšení", potvrdili organizátoři. V případě zájmu je možné přispět i finančně na veterinární a další péči o zvířata. Takovým dárcům bude vystavena darovací smlouva. Víkend otevřených dveří se koná 4. a 5. prosince od 10 do 16 hodin.

Útulek v Hradci Králové je velmi úspěšný v oblasti aktivního vyhledávání náhradních opatrovníků pro psy a kočky. Zajišťuje i vyhlašování nálezu zvířat, poskytuje služby hotelu pro psy a také tady funguje velmi oblíbený program dobrovolnického venčení psů. Do něj se mohou zapojit dobrovolníci starší 18 let, kteří s útulkem sepíšou dohodu o bezpečném venčení. Díky této aktivitě tak dochází k navázání kontaktu psů s novými lidmi či přímo budoucími majiteli.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, útulek, víkend otevřených dveří, krmivo, granule, dary, podpora, zvířata, dobrovolníci, Technické služby, Vánoce, pes, kočka, Malšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěným zvířatům mohou dobrovolníci zpestřit Vánoce. Na víkend otevřených dveří láká útulek v Hradci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.