Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vlekaři v Krkonoších a v Orlických horách začali poprvé v sezoně zasněžovat

Vlekaři v hlavních střediscích Krkonoš a Orlických hor začali s příchodem mrazů v noci na dnešek poprvé uměle zasněžovat sjezdovky pro nadcházející sezonu. Teploty v noci na hřebenech Krkonoš klesly až k minus deseti stupňům Celsia. V údolích, například v Peci pod Sněžkou, bylo kolem minus šesti stupňů. S dopoledním vzestupem teplot vlekaři sněžná děla postupně vypínali.

"Pokud to počasí umožní, budeme v zasněžování pokračovat tak, abychom mohli co nejdříve zahájit lyžařskou sezonu," řekla mluvčí krkonošského SkiResortu Černá hora – Pec Zina Plchová. Na Černé hoře vlekaři zasněžovali sjezdovky Anděl či Hofmanky. "Zasněžujeme všude, kde to teplota a vlhkost umožňují," uvedla Plchová.

Ve Špindlerově Mlýně vlekaři začali zasněžovat v areálech Svatý Petr a Medvědín. Špindlerovský skiareál plánuje zahájení sezony 10. prosince. Sněžná děla spustili vlekaři i v Mladých Bukách u Trutnova, v Herlíkovicích u Vrchlabí či v Deštném a v Říčkách v Orlických horách.

Loni se poprvé v Krkonoších a v Orlických horách lyžovalo 18. prosince, přičemž zahájení sezony tehdy záviselo na rozhodnutí vlády a nastavení epidemických opatření. Sezona pak kvůli vzestupu epidemie trvala jen devět dní do 26. prosince. V roce 2019, kdy epidemie koronaviru nebyla, se v Krkonoších poprvé lyžovalo 7. prosince. V roce 2018 lyžování začalo 30. listopadu.

Pro nadcházející sezonu zatím platí to, že podmínkou k nákupu skipasů u dospělých lidí, pokud nemají zdravotní výjimku, bude předložení potvrzení o očkování proti covidu-19 nebo doklad o prodělání nákazy v uplynulých 180 dnech. Negativní test na koronavirus stačit nebude. Na lanovkách a vlecích budou muset cestující dodržovat rozestupy 1,5 metru, pokud nepůjde o členy jedné domácnosti, žáky jedné školy a jejich dozor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Joern/Pixabay.com

Štítky Královéhradecký kraj, Krkonoše, Orlické hory, Skiresort Černá hora Pec, Špindlerův Mlýn, Mladé Buky, sněžná děla, sníh, sjezdovky, sezona, lyžování, skipas, Zina Plchová, Pec pod Sněžkou, Černá hora, pandemie covidu-19, Hofmanka, Svatý Petr, Medvědín, Tru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlekaři v Krkonoších a v Orlických horách začali poprvé v sezoně zasněžovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.