Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obchvat Domašína v zóně Kvasiny bude hotový na konci listopadu

Obchvat Domašína na Rychnovsku v průmyslové zóně Kvasiny – Solnice je téměř hotový. Dvoukilometrový úsek by měl být otevřený koncem listopadu. Hotovo tak bude ještě s předstihem. V současné době ho stavbaři napojují na silniční síť. Předpokládané náklady jsou devadesát milionů korun.

Výstavba obchvatu začala na jaře 2020. Součástí bezmála dvoukilometrového nového úseku je i kruhová křižovatka. Obchvat uleví obyvatelům Domašína především od těžké nákladní dopravy ve směru od Hradec Králové do zóny Solnice - Kvasiny, kde vedle automobilky působí i její dodavatelé a další firmy. Obchvat povede mezi Domašínem a Černíkovicemi mimo zastavěnou oblast.

Stavbaři pracují na začátku a konci obchvatu. „Jedná se zejména o sanaci podloží a další konstrukční vrstvy kameniva a mechanicky zpevněného kameniva. Poté stavbaři položí asfaltobetonové vrstvy a tím konstrukci vozovky dokončí. Poté přijde na řadu vodorovné a svislé dopravní značení a úprava okolí," řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Podle smlouvy měla být stavba dokončena nejpozději do 5. prosinec 2021. Kraj ale plánuje slavnostní otevření obchvatu už na 30. listopadu 2021.

Náklady na stavbu pokryje Státní fond dopravní infrastruktury. Stavba obchvatu je totiž součástí státních investic do výstavby infrastruktury. „Celkové náklady, které zahrnují výkupy pozemků, archeologický průzkum či projektové práce, budou 135 milionů korun včetně DPH, vyčísluje Svatoňová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Obec Černíkovice | Zdroj ČTK

Štítky Domašín, Kvasiny, okres Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Solnice, Černíkovice, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Domašína v zóně Kvasiny bude hotový na konci listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.