Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Hradce Králové míří Jaromír Jágr. Kladno je nepříjemný tým, shodují se domácí hokejisté

Hokejový svátek. I tak by se dal popsat dnešní zápas v rámci nejvyšší hokejové soutěže. V něm se na domácí led pod Bílou věží postaví Mountfield HK proti Kladnu. Podle informací hradeckého klubu dorazí i Jarda Jágr a Tomáš Plekanec. Zápas začíná v 18:00.

„Kladno je nepříjemný tým. Má spoustu bojovníků, kteří jsou doplnění o Jágra s Plekancem, což jsou rozdíloví hráči,“ říká hradecká dvaasedmdesátka Bohumil Jank.  

Jarda Jágr stále patří mezi českou hokejovou špičku. Společně s ním může Hradec Králové potrápit i úspěšný hráč NHL Tomáš Plekanec. Hradec bude potřebovat obrovskou podporu, aby utkání proti hráčům takového kalibru mohl zvládnout. 

„Je to trochu jiné. Oni dokážou přihrát či najít hráče z pozice, ze které by je půlka extraligy ani nehledala,“ dodává Jank. Podle jeho slov je třeba obezřetnost především u mantinelů a v zápasech jeden na jednoho. „My si ale jdeme pro tři body, chceme zvítězit,“ dodává hradecký hráč.  

Rytíři z Kladna v letošní sezóně bojují v druhé polovině extraligové tabulky. Z 16 zápasů vyhráli jenom pět utkání, tři z nich v prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Od začátku letošní nejvyšší sezóny dostalo Kladno 61 branek. V průměru to vychází na čtyři inkasované branky v zápase.  

Výrazně lépe se vede Hradci Králové, který je na třetím místě tabulky s 31 body. Z 15 odehraných zápasů vyhrál 11 utkání. Mountfield HK hrál letos s Kladnem jednou. Na ledě soupeře vyhrál 0:3. Podle klubových statistik odehrál Hradec Králové s Kladnem od roku 2013 devět utkání, prohrál jen jednou. 

Ohodnoť článek

Foto Rytíři Kladno

Štítky hokej, extraliga, soutěž, Mountfield HK, Rytíři, Kladno, Hradec Králové, Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, tabulka, body, Rytíři Kladno, Mountfield Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové), Bohumil Jank, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce Králové míří Jaromír Jágr. Kladno je nepříjemný tým, shodují se domácí hokejisté  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.