Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Horní úsek lanovky na Sněžku zastavil silný vítr

Horní úsek kabinové lanové dráhy na Sněžku ráno zastavil silný vítr na trase. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu byl v provozu, vyplynulo z dnešních informací na webu lanové dráhy. Situace se může změnit. Z Růžové hory se turisté mohou na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. V provozu je lanovka denně od 08:00 do 19:00 z závislosti na počasí. Může být v provozu do rychlosti větru do 60 km/h.

Podle ranního hlášení české a polské horské služby bylo ráno na hřebenech Krkonoš okolo plus tří stupňů Celsia, mlha a na Sněžce silný západní vítr.

Lanovka má dva úseky, dolní vede z Pece na Růžovou horu a horní z Růžové hory na Sněžku s celkovou délkou dráhy kolem 3,5 kilometru. Z hlediska převýšení je v Česku nejextrémnější kabinovou lanovkou. Převýšení lanové dráhy z dolní stanice v Peci do horní stanice na Sněžce je přes 700 metrů.

Sněžka je charakteristická svým jehlanovitým tvarem a z hlediska počasí jde o extrém a nemusí být vždy reprezentativním místem toho, co se děje jinde v Krkonoších. Sněžka ční do volné atmosféry a klima je tam navzdory nevelké nadmořské výšce arktické a velehorské. Roční průměrná teplota na Sněžce je 0,2 stupně Celsia.

Meteorologové na dnešek pro Královéhradecký kraj předpovídají polojasno až jasno, během dne přechodně oblačno. Odpoledne ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 19 až 22 stupni Celsia, na horách do 16 stupňů. V dalších dnech by se mělo dál oteplovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto snezkalanovka.cz

Štítky počasí, turistika, lanovky, Sněžka, vítr, mimo, provoz, Růžová hora, úsek, Krkonoše, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, stupeň Celsia, Česko, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horní úsek lanovky na Sněžku zastavil silný vítr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.