Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Hradecká nemocnice překonala hranici 150 tisíc podaných dávek vakcíny

Očkovací centra Fakultní nemocnice Hradec Králové překonala hranici 150 tisíc podaných dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. Očkovací místa uvnitř areálu nemocnice i nadále pokračují s očkováním předem registrovaných. Lidé bez registrace mají k dispozici místo v Obchodím centru Atrium, které spadá pod hradeckou nemocnici.

„V poslední době se výrazně zkrátila čekací doba na termíny pro podání vakcíny. Před prázdninami byla čekací doba u mladších věkových skupin v řádu dvou až tří týdnů. Nyní i nejmladší věkové skupiny dostávají možnost rezervace termínu v řádu několika dnů,“ uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra Pavel Kosina

Očkovací centrum v areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové funguje od začátku letošního roku. Pravidelně očkuje v pracovních dnech od 15:30 do 19:30 a o víkendech od 08:00 do 16:00. Denně je zde podáno několik stovek dávek vakcín. Zhruba sto zájemců denně navštěvuje i Očkovací centrum v OC Atrium.  

V obou očkovacích centrech zajišťovaných FN HK se očkuje vakcínou firmy Pfizer/Biontech. 

Očkování bez registrace v Atriu: zájemci jsou do půlhodiny venku

Do Atria pro očkovací dávku proti covidu denně přichází zhruba sto zájemců, nejvíce lidí většinou dorazí mezi 13. a 15. hodinou. Očkovaní na místě většinou nestráví více než půl hodiny. Používají se vakcíny společnosti Pfizer a BioNTech.

V současné době je v regionu 11 očkovacích míst. Na deset z nich mohou zájemci o vakcínu přijít bez registrace. 

Podle statistik ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji vykázáno celkem 563 266 dávek vakcíny proti COVID-19. Kompletně dokončené očkování má zhruba 262 tisíc lidí. To odpovídá zhruba 47,5 procentům. O něco méně, než udává Královéhradecký kraj.  

Ve věkové kategorii do 30 let je alespoň první dávkou naočkováno bezmála 59 tisíc lidí. Kompletně naočkovaných je ve stejné skupině 21 566 občanů. 

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky očkování, Hradec Králové, . Atrium, nemocnice, fakultní, dávka, COVID-19, koronavirus, statistika, Královéhradecký, kraj, vakcína, očkovací centrum, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pfizer, BioNTech, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice překonala hranici 150 tisíc podaných dávek vakcíny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.