Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Bez registrace bylo v Hradeckém kraji naočkováno dva tisíce lidí

O očkování v Královéhradeckém kraji je podle hejtmanství zájem. V současné době je v regionu 11 očkovacích míst. Na deset z nich mohou zájemci o vakcínu přijít bez registrace. K dnešnímu dni využilo tuto službu 1 946 lidí.

V celé České republice bylo vykázáno 10,5 milionu podaných vakcín. Kompletně ukončené očkování má v současnosti necelých půl milionu obyvatel (46%).  

„Od jara zdravotníci v regionu aplikovali přes 550 tisíc dávek vakcíny proti COVID-19 na deseti místech. Minulý týden k nim přibylo další v hradeckém Obchodním centru Atrium, kde lidé, stejně jako ve všech krajských nemocnicích, mohou využít očkování bez předchozí registrace,“ informoval hejtman Martin Červíček (ODS). 

Bez předchozího objednání se lze nechat naočkovat ve všech krajských nemocnicích, Hořicích, Jaroměři a v hradeckém obchodním centru Atrium. O víkendu se mimořádně přidá i Fakultní nemocnice Hradec Králové. V náchodské nemocnici se mohly o víkendu nechat oočkovat děti do 12 let. Tuto možnost využilo 36 zájemců. 

V těchto dnech Královéhradecký kraj řeší otázku mobilního týmu, který by s vakcínami bez registrace jezdil po Královéhradeckém kraji. „Ve spolupráci s praktickými lékaři a starosty zjišťujeme, jestli by v některých méně proočkovaných oblastech, jako je například Novopacko a Jičínsko, byl zájem o mobilní očkování. V případě, že ano, nabídneme lidem v regionu další možnost, jak se nechat očkovat,“ doplnil hejtman.

Hradecký kraj nasadí mobilní očkovací tým bez objednání až na požadavek praktiků

Královéhradecký kraj je připraven nasadit mobilní očkovací tým pro neregistrované lidi na základě konkrétních požadavků praktických lékařů, kteří nejlépe znají proočkovanost obyvatel ve svých obvodech. Variantu vyjíždění do regionu takzvaně naslepo...

Od 1. ledna bylo v Královéhradeckém kraji naočkováno 552 796 dávek vakcíny. Kompletní očkování má v Královéhradeckém kraji dokončeno 254 706 lidí. To odpovídá zhruba 65 procentům všech obyvatel regionu.

Nejvíc podaných vakcín je u seniorů. Ve věkové skupině do 30 let je v současné době vyočkováno 53 415 dávek. Kompletní očkování v této skupině má 17 929 lidí. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky očkování, registrace, místo, Královéhradecký, kraj, nemocnice, Atrium, počet, statistika, ČR, koronavirus, COVID-19, Královéhradecký kraj, vakcína, Martin Červíček, Česko, ODS, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hořice, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez registrace bylo v Hradeckém kraji naočkováno dva tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.