Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ode dneška začne v hradeckém Atriu fungovat očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes odpoledne otevírá nové očkovací místo v Obchodním centru Atrium. To umožní aplikaci vakcíny proti covid-19 předem neregistrovaným zájemcům. Očkovat se bude vakcínou společnosti Pfizer/Biontech.

Nové očkovací centrum bude v provozu v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 hodin a zájemci o očkování ho naleznou v 1. patře obchodního centra. Centrum umožní očkování zájemcům starším 16 let. Mladší a samoplátci, například cizinci, musí i nadále využívat možnosti registrace v některém ze stávajících očkovacích center v regionu.

Věříme, že do centra dorazí ti zájemci, kteří dosud možnost očkování z různých důvodů nevyužili a centrum přispěje k vakcinaci dalších obyvatel regionu,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Kapacita centra je nyní kolem stovky podaných vakcín denně. Podle zájmu o očkování ale může být upravená. Centrum provozuje Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN HK), na provozu centra spolupracuje také Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

FN HK také zajišťuje provoz Očkovacího centra přímo v areálu FN HK, kam se lidé mohou objednávat prostřednictvím registrací. „V Očkovacím centru FN HK jsme od začátku ledna podali na 140 000 dávek vakcín. Nové centrum v centru města jsme zřídili, abychom zjednodušili přístup k očkování dalším skupinám obyvatel,“ dodal profesor Palička.

Hradec Králové se stal dalším městem, kde očkovací místa bez nutnosti předchozí registrace vznikla. Jako první v kraji umožnila neregistrovaným očkování Jaroměř, včera se přidala náchodská nemocnice. Očkování bez registrace chce zítra spustit i soukromá nemocnice ve Vrchlabí. Zájemci potřebují pouze platnou kartičku zdravotního pojištěnce a očkovací průkaz. 

Ode dneška navíc umožní očkování bez registrace i ostatní nemocnice zřizované Královéhradeckým krajem. 

„Jsem přesvědčen, že očkování, které doposud probíhalo a probíhá v našich zdravotnických zařízeních bylo a stále je velmi efektivní. Dalším zájemcům o očkování, kteří z různých důvodů nechtějí či se nemohou registrovat v centrálním systému, nabízíme možnost nechat se očkovat v našich nemocnicích právě bez nutnosti předchozí registrace,“ řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

Náchodská nemocnice navíc v sobotu 31. července nabízí očkování dětí od 12 let bez nutné registrace v čase od 9 do 17 hodin za doprovodu zákonného zástupce. Standardně totiž očkuje zájemce od 16 let. 

Další očkovací místa krajských nemocnic v Jičíně, Dvoře Králové, Trutnově, Broumově a Rychnově nad Kněžnou nabízí očkování bez předchozího objednání v pravidelných časech na principu „tady a teď“. To znamená, že kdokoli starší 16 let přijde, vakcínu dostane. Na všech místech se očkuje vakcínou od firem Pfizer/BioNTech. Zájemci o očkování bez registrace musí počítat s časem navíc na administrativu a možnou kumulaci zájemců v daný čas.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto OC Atrium Hradec Králové

Štítky očkování, bez registrace, obchodní centrum, Atrium, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, očkovací centrum, vakcína, Pfizer, BioNTech, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška začne v hradeckém Atriu fungovat očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.