Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prodloužení uzavírky na D11 bude řešit ministerstvo. Za zdržení při bourání mostu padne pokuta

V neděli ráno měla skončit demolice mostu na dálnici D11 z Hradce Králové do Prahy. Kvůli pracím byla dálnice před hlavním městem kompletně uzavřena. Odstranění mostu začalo nabírat skluz, a ještě v pondělí odpoledne museli řidiči objízdnou trasou. Situaci chce řešit Ministerstvo dopravy, které hodlá rozdat pokuty.

„Uzavírka na D11 musí co nejrychleji skončit a viník tohoto již déle než 24 hodin trvajícího zpoždění na jedné z dopravních tepen republiky by měl nést odpovědnost. Děkuji zároveň Ředitelství silnic a dálnic, že situaci operativně řeší a ve spolupráci s policií pomáhají zmírnit následky vzniklé situace,“ říká ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). 

I přes snahu policie doprava na objízdných trasách v pondělí ráno kolabovala. Z dálnice řidiči sjížděli na 25. kilometru do Sadské. Pro nákladní dopravu byla vedená objízdná trasa už od 39. kilometru. V některých chvílích dosahovalo zdržení až 60 minut.  

Demolici mostu si objednala Technická správa komunikací Hlavního města Prahy. Ta původně uvedla, že bude dálnice průjezdná v neděli ráno. Kvůli komplikacím však poprvé prodloužila termín do nedělního večera. Ten byl následně upraven na pondělní ráno. Ani jeden ze čtyř slíbených termínů se správě nepodařilo dodržet. V pondělí odpoledne byla dálnice ve směru na Prahu stále zavřená.  

„Zhotovitel prací na mostě by měl za jejich včasné neprovedení nést odpovědnost. Ministerstvo dopravy proto bude iniciovat v souladu se zákonem o pozemních komunikacích správní řízení o přestupku za realizaci nedovolené uzavírky,“ napsalo ministerstvo ve svém oficiálním prohlášení.  

Technická správa komunikací se hájí tím, že demolovaná stavba neodpovídala projektové dokumentaci. V konstrukci mostu narazili dělníci na kabel vysokého napětí, který byl pod proudem. „Proto se práce z bezpečnostních důvodů zastavily na několik hodin," řekla už v neděli odpoledne Barbora Lišková, mluvčí Technické správy komunikací Praha. 

Ohodnoť článek

Foto TSK Praha

Štítky D11, Praha, Hradec Králové, ministerstvo, dopravy, pokuta, demolice, most, uzavírka, komplikace, objízdná, trasa, Technická správa komunikací Hlavního města Prahy, dálnice, Dálnice D11, Ministerstvo dopravy České republiky, Ředitelství silnic a dálnic, Ka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodloužení uzavírky na D11 bude řešit ministerstvo. Za zdržení při bourání mostu padne pokuta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.