Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sčítání škod po sobotním požáru. Oheň v Brněnské ulici zničil majetek za 10 milionů korun

V sobotu odpoledne Hradecká Drbna informovala o požáru šestipatrové budovy v Brněnské ulici v Hradci Králové. Tři jednotky hasičů bojovaly s plameny ve čtvrtém patře, kde se nacházelo elektrotechnické zázemí. Bezprostředně po požáru nešla stanovit způsobená škoda. Nyní se odhaduje na 10 milionů korun.

„Uchráněné hodnoty představují asi půl miliardy korun,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová. Podle jejích slov se podařilo požár dostat rychle pod kontrolu a díky tomu se nerozšířil do ostatních pater budovy. Případem se zabývá i policie. Co požár způsobilo hasiči stále zjišťují.  

Hořet začalo v sobotu krátce před 18. hodinou. Po příjezdu hasičů šel zásah velice rychle. Nasazena byla i výšková technika a automobilový žebřík. Požár se podařilo lokalizovat do čtvrt hodiny od příjezdu první jednotky. Po půl hodině byl ohlášen konec zásahu. „Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové - Pražská a JSDH Třebeš,“ dodala mluvčí.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Hradec Králové, Brněnská, ulice, škoda, miliony, miliardy, víkend, sobota, žebřík, výšková, technika, HZS, Královéhradecký, kraj, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sčítání škod po sobotním požáru. Oheň v Brněnské ulici zničil majetek za 10 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.