Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starostka Mladých Buků odmítla návštěvu ministryně Schillerové a Dostálové

Do Mladých Buků na Trutnovsku, chtěly vyrazit tento měsíc na prohlídku základní školy ministryně financí Alena Schillerová (ANO) a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO). Obě ale těžce narazily. Výjezd jim zatrhla starostka této krkonošské obce Lucie Potůčková (STAN).

Obě ministryně plánovaly, že se vyfotí ve škole, kterou si zrekonstruovala obec za evropské peníze. Práce na nové odborné učebně za 35 milionů byly dokončeny loni na podzim.

Starostka považuje plánovanou návštěvu jen za PR před blížícími se volbami. Jedním z důvodů, proč Potůčkové ministerský výjezd vadí je to, že se chtějí jet podívat chvíli před volbami na projekt, který je hotový už půl roku a stát se navíc na rekonstrukci nijak nepodílel.  

„Já bych ještě pochopila samotnou paní Dostálovou, která je i krajskou zastupitelkou a pod jejíž ministerstvo IROP spadá. Ale nevím, co by tam měla dělat paní ministryně financí, když stát nám žádný příspěvek nedal,“ prozradila Seznam Zprávám Lucie Potůčková.

Ministerstvu starostka doporučila jiné regionální projekty IROP, u kterých by se obě ministryně mohly vyfotit.

Ministryně Dostálová se prý se starostkou chtěla pobavit o projektech, které má obec v novém programovém období EU. S kampaní do Sněmovny to údajně nemá nic společného. „Mám na starosti vyjednávání kolem Integrovaného regionálního operačního programu, proto je zcela logické, že jsem měla ambice jednat se starosty, kteří realizovali program v rámci IROP. Pokud k tomu paní starostka má takový přístup, ráda budu mluvit s jinými starosty,“ uvedla Dostálová.

Do Mladých Buků telefonovali z Ministerstva pro místní rozvoj minulý týden. Tento týden měli volat, zda se starostka nerozmyslela a jestli by je nemohl provést pan místostarosta. „S ním a panem ředitelem jsme se ale shodli na společném postupu,“ dodala Potůčková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vlada.cz | Zdroj Seznam Zprávy

Štítky Alena Schillerová, Klára Dostálová, ministryně, návštěva, ANO, Mladé Buky, Lucie Potůčková, starostka, odmítnutí, ANO 2011, Starostové a nezávislí, projekt, okres Trutnov, Evropská unie, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Seznam.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostka Mladých Buků odmítla návštěvu ministryně Schillerové a Dostálové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.