Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na kole až za hranice. V sobotu začnou jezdit mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska

Cyklisté v Královéhradeckém kraji mají důvod k radosti. Od soboty 26. června se spustí provoz mezinárodních linek do Polska. Železniční dopravu bude pro cyklisty zajišťovat společnost GW Train Regio. Autobusovou část mají na starosti dopravci CDS Náchod a AUDIS BUS.

„Díky lepší epidemické situaci dopravci zahajují provoz mezinárodních linek. Vlaky budou jezdit na dvou linkách, a to z Trutnova přes Královec a Lubawku do Sędzisławi. Na té je také možnost přestupu na osobní vlaky ve směrech Jelení Hora a Wroclaw,“ řekl radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS). Další variantou bude železniční spoj z Adršpachu přes Meziměstí a Walbřich do Wroclawi. 

Autobusové mezinárodní linky nabídnou dva spoje. První pojede z Nového Města nad Metují přes Náchod Kudowu Zdroj, Zieleniec, Orlické Záhoří a Šerlich do Deštného v Orlických horách. Druhá linka propojí Náchod a polskou obec Karlówa.  

Turisty vyhledávaná místa v Polsku jsou například Křešov, Kamenná a Jelení Hora, zámek Książ, železniční muzeum Slezská Javořina či Wroclaw. 

V souvislosti s aktuálně platnými protiepidemickými pravidly je pro vstup do Polska nutné mít buď potvrzení o dokončeném očkování proti COVID-19, od něhož uplynulo nejméně 14 dní nebo potvrzení o negativním antigenním či PCR testu, od kterého uplynulo maximálně 48 hodin. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky cyklobus, autobus, vlak, Polsko, Královéhradecký, kraj, doprava, mezinárodní, turistika, sport, CDS s.r.o. Náchod, Vratislav, Královéhradecký kraj, Jelenia Góra, Václav Řehoř, ODS, Náchod, Trutnov, Lubawka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kole až za hranice. V sobotu začnou jezdit mezinárodní vlaky a cyklobusy do Polska  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.