Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od zítřka se mění jízdní řády autobusů. Na řadě linek bude možné převážet jízdní kola

Od zítřka dochází ke změně jízdních řádů některých autobusových linek. V Královéhradeckém kraji půjde především o rozšíření cyklobusů v Orlických horách, Krkonoších a na Broumovsku. Několik linek nově nabídne možnost převážet jízdní kola.

„Ke změnám jízdních řádů dochází na žádost obcí, škol, zaměstnavatelů a samotných cestujících. Příkladem je nový večerní autobus jedoucí mezi Jaroměří a Dvorem Králové nad Labem, který zajistí přípoj od rychlíku z Prahy a Hradce Králové,“ říká radní Václav Řehoř (ODS). Ten je zodpovědný za oblast dopravy.  

Nově bude cestujícím na vybraných linkách umožněno převážet jízdní kola. Jde o trasy z Častolovic na Šerlich, z Deštného do Rokytnice a z Rychnova nad Kněžnou do Rokytnice. Tato služba bude nově zavedena i kolem Police nad Metují, Adršpašsko-teplických skal a Broumovských stěn. Jízdní kola bude možné začít převážet i v některých autobusech v Krkonoších. 

Služba bude pro cestující dostupná vždy o víkendu. Najednou jsou autobusy schopné převést až šest jízdních kol. Novinkou v Peci pod Sněžkou je nová autobusová zastávka u parkovacího domu. Turisté přijíždějící do tohoto střediska vlastním vozem se tak přiblíží do centra autobusem. 

Regionální síť autobusové dopravy od neděle doplní současný systém cyklobusů. Ty obsluhují především Krkonoše, Orlické hory a Jičínsko včetně Českého ráje.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BusLine

Štítky autobus, cyklobus, doprava, Krkonoše, Orlické hory, jízdní, řád, Královéhradecký, kraj, jízdní kolo, jízdní řád, Královéhradecký kraj, Broumovsko, Václav Řehoř, ODS, Rokytnice nad Jizerou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřka se mění jízdní řády autobusů. Na řadě linek bude možné převážet jízdní kola  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.