Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na hřebenech Krkonoš napadlo až pět centimetrů sněhu

Hřebeny Krkonoš o víkendu pokryl sníh, většinou nasněžilo již v sobotu. V nejvyšších partiích Krkonoš by mělo být dnes kolem nuly, zjistila ČTK z webů meteorologů, horské služby a horských bud. První sníh nadcházející zimy napadl na hřebenech Krkonoš na začátku října, po několika dnech roztál.

Například na Luční boudě ve výšce 1415 metrů nad mořem bylo dnes ráno minus osm stupňů Celsia a v okolí pět centimetrů sněhu. Také na Sněžce bylo ráno méně než minus pět stupňů Celsia a asi tři centimetry sněhu. "Na Sněžce začalo zlehka sněžit už ve čtvrtek odpoledne. Přestalo v noci na dnešek. Těžko říct, jestli sníh vydrží, počasí se stále mění. Můj odhad je, že slabá vrstva sněhu tady už zůstane," řekl dnes ráno ČTK majitel České poštovny na Sněžce Milan Blaha.

Podle něj je situace lepší než minulý víkend, kdy se na Sněžce tvořila ledovka. "Ledová hora to tentokrát není, ale mít v batohu protiskluzové vybavení by neměl být pro turistu problém. Místy to klouže," řekl Blaha. Lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku byla v sobotu a dnes ráno v provozu. Jinak ale prochází pravidelnou podzimní údržbou a do 6. prosince funguje pro veřejnost pouze o víkendech, a to navíc v závislosti na počasí. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině. Aktuální informace o provozu jsou na webu lanovky.

Autoři | Foto Facebook Pec pod Sněžkou

Štítky ČR, počasí, rekreace, sníh, Krkonoše, Sněžka, Luční bouda, lanová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hřebenech Krkonoš napadlo až pět centimetrů sněhu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.