Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Celníci na Trutnovsku zadrželi luxusní auto ukradené v Německu

Celníci u Zlaté Olešnice na Trutnovsku v úterý zadrželi vozidlo Audi S8 ukradené v Německu. Třiadvacetiletý polský řidič s luxusním vozidlem pravděpodobně mířil do Polska, řekla dnes ČTK mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová. Podle policie zřejmě nešlo o zloděje, hodnota auta je nejméně 1,7 milionu korun. Jak Polák k autu přišel, nechtěla dnes policie komentovat.

Celníci si všimli zaparkovaného auta na polní cestě, když projížděli Zlatou Olešnicí. Auto zablokovali a řidiče zadrželi na útěku. "Muž si se zájmem prohlížel zaparkované Audi S8 černé barvy. V okamžiku, kdy celníky spatřil, nastoupil do vozidla. Celníci mu ale svým služebním vozem zablokovali výjezd. Potom se dal na útěk," uvedla Fajstavrová. Po několika minutách pronásledování celníci muže zadrželi. "Použili namířenou střelnou zbraň, slovní výzvy, služební pouta," uvedla Fajstavrová.

Celníci zadrženého muže předali policistům, kteří ho obvinili z legalizace výnosu z trestné činnosti. V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení. "O zloděje zřejmě nešlo. Uvedl, že byl v Německu za prací a dostal možnost dostat se autem do Polska, tak toho využil. Blíže nám to nepopsal," řekl mluvčí trutnovské policie Lukáš. Auto bude vráceno majiteli.

Podobných případů policie v Královéhradeckém kraji řešila letos několik. Přes hradecký kraj vede zřejmě trasa, po níž zloději převážejí ukradená luxusní auta. Třeba začátkem října policie po stíhací jízdě zadržela u Holohlav na Hradecku na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod a Polsko auto ukradené v Rakousku. Audi A4 řídil zdrogovaný devětatřicetiletý Polák. Také tohoto řidiče police podezírá z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti.

Na konci září policisté v Nové Pace na Jičínsku zajistili Audi A4 taktéž ukradené v Rakousku. Auto řídil osmadvacetiletý Polák, na kterého byl již dříve v Německu vydaný evropský zatýkací rozkaz.

Autoři

Štítky ČR, Německo, Polsko, kriminalita, automoto, krádež, Trutnovsko, policie, okres Trutnov, Královéhradecký kraj, Zlatá Olešnice, Audi S8, Rakousko, Audi A4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na Trutnovsku zadrželi luxusní auto ukradené v Německu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.