Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trutnov vyměňuje okna základní umělecké školy. Za historické repliky zaplatí 5,5 milionu

Historická budova základní umělecké školy ve Školní ulici v Trutnově dostane nová okna. Půjde o historické repliky, díky kterým se budově vrátí původní vzhled. Ta současná už jsou na objektu od 70. let 20. století.

Hlavní budova ZUŠ Trutnov na Krakonošově náměstí dostala nová okna už před pěti lety. O dva roky později se dočkala i druhá budova ve Školní ulici. Letos je na řadě poslední s číslem popisným 151.  

„Měníme zde dožilá zdvojená okna ze 70. let 20. století za špaletová dle historické podoby. Navrátí se také původní tvar okenních otvorů. Dosáhneme energetické úspory a současně zajistíme optimální životnost a uživatelský komfort v budově,“ vysvětluje v tiskové zprávě Vlastimil Grof z odboru rozvoje města.  

Za kompletní výměnu oken na poslední budově radnice zaplatí zhruba 5,6 milionu korun. Radnice však získala dotaci od ministerstva kultury, které přispělo částkou 720 tisíc korun. Kompletně hotovo bude v říjnu. Následovat bude oprava fasád obou budov ve Školní ulici.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, okno, základní umělecká škola, okna, historická, dotace, ZUŠ, výměna, rekonstrukce, oprava, Školní, ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov vyměňuje okna základní umělecké školy. Za historické repliky zaplatí 5,5 milionu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.