Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policie si došlápla na dva dealery drog. Jeden vařil pervitin, druhý pěstoval trávu

Policie v Královéhradeckém kraji zatknula dva dealery drog. Jde o třiatřicetiletého muže z Trutnovska, který vařil pervitin a čtyřiatřicetiletého kolegu, který v Hradci Králové pěstoval trávu. První může do vězení na deset let, druhému hrozí pětileté odnětí svobody.

„Kriminalisté muži z Trutnovska kladou za vinu, že během dvou let vyrobil půl kilogramu pervitinu, který následně prodával dalším osobám. Část užíval sám,“ uvedla na policejním webu mluvčí Lucie Konečná. K výrobě používal léky, které si pravidelně dovážel z Polska.  

Kriminalisté muže sledovali několik měsíců, šli tak prakticky na jisto. Během domovní prohlídky našli celou varnu, chemikálie k výrobě pervitinu, deset gramů samotné drogy a marihuanu. Na triku má kromě přípravy drog i jejich přechovávání. V policejním skladu nakonec skončilo 49,5 gramu pervitinu, přes 20 gramů usušené marihuany a čtyři tablety extáze. „Ty u něj byly nalezeny při kontrole na nedávném hudebním festivalu,“ uvedla mluvčí.  

V současné době je obviněný z přípravy a vaření drog, jež je klasifikováno jako zločin. Dále pak z přečinu přechovávání těchto drog. Za to může až na deset let skončit ve vězení.  

Pro druhého dealera si policie došla na Hradecku  

Tento týden skončil v poutech i dealer z Hradecka. Ten měl od června letošního roku vypěstovat 159 kusů rostlin konopí. Sklizeň si však vzali na starost policisté. „Od chvíle, kdy se kriminalisté o muže začali zajímat, k jeho zadržení uplynuly pouhé dva týdny,“ uvedla policejní mluvčí.  

Při domovní prohlídce bylo kromě rostlin nalezeno i hnojivo a kompletní vybavení k pěstování konopí. Zajištěné rostliny, sušiny a veškeré vybavení nyní bude zkoumat policie.  

Muž je obviněný ze spáchání přečinu nedovolená výroba a nakládání s omamnými látkami. V případě uznání viny může skončit až na pět let ve vězení.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zatčení, dealer, drogy, tráva, marihuana, pervitin, obvinění, Hradec Králové, Trutnov, video, droga, metamfetamin, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Lucie Konečná, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie si došlápla na dva dealery drog. Jeden vařil pervitin, druhý pěstoval trávu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.