Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově se komplikuje. I přesto se pokračuje podle plánu

I přes komplikace město Trutnov pokračuje s historickou budovou kina Vesmír. Budova z 20. století potřebovala rekonstrukci. Při její přípravě se ale přehlédlo několik zásahů do nosných konstrukcí v 70. letech. Díky nim teď město musí počítat s vícepracemi.

„Přestože byl proveden stavební průzkum, na tyto vady bohužel nebylo možné přijít. Byly skryté zejména pod podhledy a obložením stěn. Jedná se především o drážky a průrazy pro vedení instalací,“ říká trutnovský starosta Michal Rosa (ODS). 

Původně měla být rekonstrukce dokončená v polovině příštího roku. Nyní město počítá s tím, že opravy potrvají do prosince. „S dodavatelem stavby se snažíme, aby termín otevření i přes nastalé komplikace byl co nejdříve. Naštěstí v tuto chvíli už je většina nečekaných objevů za námi, už jsme je vyřešili, a stavba konečně začíná růst. Už se nebourá, ale naopak přibývají nové konstrukce,“ dodává starosta.  

Kino Vesmír bude mít po dokončení rekonstrukce dva sály. Do velkého se vejde 256 diváků. Menší bude mít kapacitu 39 návštěvníků. Ve vstupní hale bude občerstvení. Díky bezbariérovému řešení bude kino pohodlně přístupné také tělesně postiženým osobám. 

Rekonstrukci kina Vesmír provádí společnost BAK za 98 milionů korun. Dosud vzniklé vícepráce jsou kryté rozpočtovou rezervou projektu. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky kino, Vesmír, Trutnov, rekonstrukce, oprava, vícepráce, komplikace, termín, Michal Rosa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově se komplikuje. I přesto se pokračuje podle plánu  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.