Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam o víkendu: na drakiádu, soutěž v pojídání knedlíků a pití piva nebo za sokolníky

Víkendové akce v Královéhradeckém kraji potěší hlavně milovníky jídla. Na Zvičině se v sobotu koná Festival regionálních produktů spojený s drakiádou pro děti. A v Krkonoších pořádají Maloúpskou vařečku. Bude se tu soutěžit o nejlepší polévku, v pojídání knedlíků, chilli papriček a pití piva.

Na Zvičině bude zítra odpoledne od 13 do 17 hodin drakiáda a Festival regionálních produktů. Od půl jedné se navíc půjde pochod z Horní Brusnice na Zvičinu „Kostelní cestou“. Na vrchu Zvičina bude probíhat prodej regionálních produktů jako pivo, káva, med, sýry, trdelník, hračky a další. Proběhne tu také vyhlášení výsledků výtvarné soutěže Podzvičinsko očima dětí. Pro děti tu zároveň budou připravené zábavné hry a možnost vytvořit si vlastního draka.

V sobotu můžete také vyrazit na večerní kostýmované prohlídky s názvem Tajuplný hrad Pecka, ty budou probíhat od 16 do 21 hodin.

V Krkonoších v sobotu pořádají šestý ročník oblíbeného polívkobraní – soutěž o nejlepší krkonošskou polévku doprovázenou místními dobrotami a specialitami – Maloúpskou vařečku. Start je o půl desáté dopoledne u budovy obecního úřadu a návštěvníky čeká pět a půl kilometru kulinářských zážitků s dvanácti ochutnávkami soutěžních polévek od místních boudařů. Součástí akce budou i soutěže o největšího jedlíka borůvkových knedlíků, nejdrsnějšího chilli pepper ohniváka a nejrychlejšího pijáka piva. Návštěvníky tu čekají také výletní jízdy vláčkem a živá hudba. Akce potrvá do půl druhé.

V Opočně probíhá mezinárodní sokolnické setkání. Zítra tu bude v 9 hodin nástup na nádvoří zámku, od 10 hodin ukázky výcviku dravců pro veřejnost na Vodětínském kopci a od 19 hodin výřad a slavnostní zakončení, opět na nádvoří zámku.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/RitaE | Zdroj Akce Hradecka, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, prohlídka, zámek, gastro, jídlo, pivo, soutěž, knedlíky, sokolníci, drakiáda, děti, knedlík, Zvičina, Krkonoše, Královéhradecký kraj, Horní Brusnice, Podzvičinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu: na drakiádu, soutěž v pojídání knedlíků a pití piva nebo za sokolníky  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.