Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Andrej Babiš navštívil hradecký kraj. Bez přítomnosti veřejnosti nahlédl do několika nemocnic

Ministr vlády Andrej Babiš (ANO), ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) dnes navštívili Královéhradecký kraj. Společně zavítali do průmyslové zóny Solnice – Kvasiny, nemocnic v Rychnově nad Kněžnou, Náchodě a Dvoře Králové a také do Hronova na fotbalové hřiště. Během své návštěvy se veřejnosti většinou vyhýbali.

Delegace se vyhýbala veřejnosti

Tým premiéra Andreje Babiše se pravděpodobně poučil z poslední návštěvy v Královéhradeckém kraji. Během dnešní delegace se velká část programu konala mimo dosah veřejnosti. Například tisková konference v Náchodě byla původně avizovaná před novým pavilonem nemocnice. Nakonec byla uspořádána u zadního vchodu. Podobně probíhal i program v průmyslové zóně nebo nemocnici v Rychnově nad Kněžnou.

Poslední oficiální návštěva premiéra se v Královéhradeckém kraji konala minulý rok v únoru. Během ní se tým Babiše rozhodl navštívit hlavní vlakové nádraží v Jaroměři. Tam na něj čekalo zhruba 20 lidí s transparenty a bučení. Odtud vlakem pokračoval do Náchoda, kde ho vypískala zhruba stovka lidí.

Babiš a Vojtěch hodnotili stav nemocnic v kraji

Premiér během návštěvy v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou přislíbil, že stát poskytne 300 milionů korun na její rekonstrukci. Sám se podivoval nad stavem celého nemocničního areálu. „Zařízení v katastrofálním stavu. To už jsme řešili v minulosti. S projektem rekonstrukce souhlasíme, vypadá skvěle. Nemocnici je třeba dát do pořádku,“ řekl Babiš na rychlém tiskovém setkání s novináři.

Královéhradecký kraj už v minulosti oznámil, že by se bez peněz ze státního rozpočtu obešel. V současné době je v plánu výstavba nového pětipodlažního pavilonu s urgentním přijmem, operačními sály a ambulantní péčí.

Premiér naopak vychválil nový pavilon náchodské nemocnice. Ten si prohlédl krátce před obědem. „Jsem tady potřetí. A jsem velice rád, že tady byl zrealizován ten velký investiční projekt. Také vítám, že je tady další plán na další rekonstrukci dvou přilehlých budov,“ řekl dnes premiér.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) potvrdil, že od pondělí bude náchodská nemocnice očkovat bez předchozího rezervování. „Chceme postupně bourat všechny tyto bariéry,“ řekl. Doposud je takové očkování možné pouze na poliklinice EDUMED v Jaroměři.

Premiér poděkoval personálu a celé nemocnici za zvládnutí pandemické situace. „Náchodská nemocnice za pandemie prožila peklo. Mluvil jsme s primářem na oddělení JIP. Tam skončilo 20 lidí denně a byl to boj. Je třeba těmto lidem poděkovat,“ řekl.

Kromě nemocnic v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou navštívil premiér a jeho ministři i nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem. Zástupci Hnutí ANO si prohlédli průmyslovou zónu Solnice – Kvasiny a také fotbalový stadion v Hronově, který čeká rekonstrukce za bezmála 63 milionů korun.

Očkování povinné nebude, uklidňoval premiér

Velkým tématem návštěvy premiéra bylo i povinné očkování a skandál s nenaočkovaným lékařem české olympijské reprezentace. „Řeknu vám to takhle, aby to zase nějaká média nevytrhla z kontextu. Za této vlády očkování povinné nebude. Tuhle debatu ať si vede příští vláda. Současná vláda jde metodou přesvědčování,“ řekl důrazně premiér.

Andrej Babiš se na jednom z tiskových brífinků ostře ohradil i proti chování lékaře, který odletěl s českou reprezentací do Tokia. Server Seznam Zprávy ve středu uvedl, že prvním členem české výpravy s pozitivním testem na COVID-19 po příletu byl lékař Vlastimil Voráček. Ten údajně nebyl naočkován. „Je to skandální a špatné. Vůbec se mi to nelíbí,“ řekl. Zmínil i sportovce, kteří kvůli nezodpovědnosti jednoho člověka nebudou moct nastoupit do závodů.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Andrej Babiš, Adam Vojtěch, Klára Dostálová, ANO, návštěva, Královéhradecký, kraj, nemocnice, Náchod, tisková, konference, FOTO, VIDEO, ANO 2011, Královéhradecký kraj, vláda, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrej Babiš navštívil hradecký kraj. Bez přítomnosti veřejnosti nahlédl do několika nemocnic  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.