Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Rychnovska nedorazila do práce, policisté ji našli pod skalním převisem

Díky všímavosti lidí dobře dopadlo včerejší pátrání po ženě z Rychnovska, která nedorazila do práce. S pátráním významně pomohl Městský úřad v Opočně a místní. Ženu policisté nakonec našli zraněnou a podchlazenou pod skalním převisem.

„Včera v sedm hodin ráno přijal operační důstojník telefonát, ve kterém mu oznamovatelka s obavami sdělila, že její dospělá dcera, která se vypravila do práce, do zaměstnání nedošla. Zároveň dodala, že toto je zcela výjimečná situace, ke které nikdy předtím nedošlo,“ popisuje mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Po ženě začali pátrat policisté z Dobrušky a Opočna, kde se žena měla pohybovat. Mobilní telefon měla vypnutý. Policisté prohledali okolí ženina bydliště a další místa, kde by se mohla nacházet.  Prošli také záznamy kamer na obecních budovách i v obchodech a rozkryli časovou osu pohybu pohřešované. „Pro rychlou a úspěšnou akci požádali o pomoc městský úřad, který rozhlasem vyhlásil pátrání s popisem ženy a jejím posledním zjištěným pohybem a žádal občany o spolupráci. Strhla se lavina telefonátů a jeden z nich přinesl policistům zásadní poznatek. Volající udal čas a lokalitu, ve které ženu v časných ranních hodinách zahlédl,“ popisuje Kacálková.

Krátce po poledni policisté na uvedeném místě ženu skutečně našli, byla zraněná, podchlazená a v šoku pod skalnatým převisem. „Okamžitě ji přikryli svými bundami a z auta přinesli i nouzovou izotermickou přikrývku. Ženu udržovali při vědomí a v teple až do rychlého příjezdu záchranářů, kteří pacientku transportovali do nemocnice. Vzhledem k tomu, že nalezená paní byla v ten okamžik imobilní a nacházela se v místě mimo cestu,  rychlé a úspěšné pátrání ji zachránilo minimálně před vážnými komplikacemi,“ říká Kacálková s tím, že pátrání, které končí dobře a s nadějí, je pokaždé velkým povzbuzením i pro samotné policisty a všechny zúčastněné.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pohřešovaná, policie, pomoc, Opočno, pátrání, okres Rychnov nad Kněžnou, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Rychnovska nedorazila do práce, policisté ji našli pod skalním převisem  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.