Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidiče bez řidičáku neodrazují ani kontroly na hranicích okresů

Od začátku března policisté napříč republikou kontrolují pohyb lidí přes hranice okresů. I přesto, že jsou tyto informace všeobecně známé a kontroly probíhají namátkově, policisté na Jičínsku odhalili už několik řidičů, kteří za volantem neměli co dělat.

Čtyři dny za sebou – a čtyři řidiči, kteří neměli za volantem co dělat. Dva bez řidičáku a dva s platným zákazem řízení.

Nejprve policisté v pátek 5. března o půl druhé odpoledne zastavili namátkovou kontrolou dvaatřicetiletého řidiče v obci Vidochov. „Při kontrole brzy vyšlo najevo, že muž řídil vozidlo, aniž by byl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Navíc na sebe sám upozornil, jelikož nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Také se odmítl podrobit orientačnímu vyšetření ke zjištění přítomnosti jiné návykové látky a lékařskému vyšetření spojeného s odběrem tělních tekutin. Ke všemu nedodržel krizové opatření stanovené vládním usnesením, kdy opustil území okresu svého bydliště a vstoupil na území okresu Jičín,“ uvádí policejní mluvčí Aleš Brendl.

Den na to, v sobotu 6. března, policisté krátce před čtrnáctou hodinou zastavili dvaadvacetiletého řidiče u Ostroměře. Ukázalo se, že za volantem nemá co dělat, protože má do října příštího roku zákaz řízení všech motorových vozidel.

Následující den, v neděli 07. března, v půl jedenácté dopoledne policisté v obci Ohaveč kontrolovali třiapadesátiletého muže, který má do června blokaci řidičského oprávnění.

V pondělí 08. března pak bez řidičáku usedl za volat šestadvacetiletý muž. Toho krátce po druhé hodině odpolední kontrolovala policejní hlídka u Miletína.

Řidičům bez řidičáku hrozí ve správním řízení pokuta od 25 000 do 50 000 korun spolu se zákazem činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let. Za řízení v době blokace řidičského průkazu provinilcům hrozí až dvouleté vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky policie, kontroly, auto, řidičský průkaz, zákaz řízení, Jičínsko, okres Jičín, Vidochov, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče bez řidičáku neodrazují ani kontroly na hranicích okresů  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.