Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kolo za 40 tisíc korun zamkl na pět minut před obchodem. Než nakoupil, někdo ho ukradl

Pět minut stačilo zloději na to, aby ukradl ze stojanu zamčené jízdní kolo za 40 tisíc korun. Ke krádeži došlo včera odpoledne v Nové Pace. Jeho majitel ho nechal před prodejnou potravin krátce po 16 hodině. Šlo o elektrokolo značky APACHE MATTO MX-I.

„Pachatel, po kterém policisté pátrají, se dopustil přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ vysvětluje mluvčí policie Lucie Konečná. Policie prosí veřejnost, o pomoc. Pokud byl někdo svědkem loupeže, má se o točit na nejbližší služebnu policie nebo zavolat na linku 158.

Buďte obezřetní, radí police

Krádeže jízdních kol nejsou v Královéhradeckém kraji ničím výjimečným. Policie proto doporučuje kola vždy zamykat. A to i v případě, kdy ho necháváte na soukromém pozemku. „Kola je potřeba poutat k pevnému bodu a ani tak byste se od něho neměli vzdalovat na příliš dlouhou dobu,“ řekla mluvčí. Ani to však někdy nepomůže, ideální je tak mít kolo stále na očích.

Další možností, jak zabezpečit své jízdní kolo je za pomocí mikročipu. Majitel si čipem označí své kolo, a do registru zadá své kontaktní údaje pro případ vrcení nalezeného kola.

„Pokud zjistíte, že vám kolo někdo odcizil, neprodleně zavolejte policii,“ upozorňuje Konečná. Zároveň dodává, že čím větší má pachatel náskok, tím menší je pravděpodobnost jeho dopadení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kolo, elektrokolo, Nová Paka, krádež, obchod, policie, svědek, pátrání, pomoc, veřejnost, škoda, jízdní kolo, Lucie Konečná, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolo za 40 tisíc korun zamkl na pět minut před obchodem. Než nakoupil, někdo ho ukradl  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.