Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Radnice v Jičíně nechá opravit historickou kašnu před Knihovnou Václava Čtvrtka

Společně s rekonstrukcí Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně projde rekonstrukcí i stará kašna mezi knihovnou a bývalým hotelem Slavia. Její technické zařízení je umístěno v suterénu rekonstruující knihovny a je třeba ho vyměnit a vybudovat nové.

Kašna je v dezolátním stavu, který letos nedovolil napustit ji vodou. Ta uniká z potrubí i samotné kašny. V katastrofálním stavu je i technické zázemí kašny, které by bylo stejně třeba odstranit kvůli rekonstrukci knihovny. „Vzhledem k tomu, jak moc je technologie kašny zastaralá, neboť chybí filtrace i úpravna vody a je nutné dopouštění, je vhodné začít znovu,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Během rekonstrukce knihovny nechá město zpracovat projektovou dokumentaci. A to jak na opravu samotné kašny, tak na vybudování nového technického zázemí.  

Rekonstrukce knihovny byla zahájena v září letošního roku. Podle smlouvy potrvá do konce roku 2025. Téměř všechny vnitřní prostory, včetně podzemních místností pro rozsáhlý knihovní fond, projdou výraznou úpravou. Jedná se o největší stavební akci města Jičína zahájenou v letošním roce

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tama66 | Pixabay

Štítky kašna, Jičín, knihovna, Václav Čtvrtek, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Jičíně nechá opravit historickou kašnu před Knihovnou Václava Čtvrtka  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.