Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hradci se dnes demonstrovalo: kontroverzní Luboš Xaver Veselý do Českého rozhlasu (ne)patří

Před Českým rozhlasem Hradec Králové se dnes v poledne sešlo několik desítek lidí, aby vyjádřili svůj nesouhlas s působením kontroverzního moderátora Luboše Xavera Veselého ve veřejnoprávním Českém rozhlasu. Z hradecké budovy Českého rozhlasu se totiž právě dnes vysílal pořad „Xaver a host“.

„Nejsme vedeni jako demonstrace, pouze vyzýváme veřejnost k podpisu petice s názvem Hrubý a kontroverzní Luboš Xaver Veselý do Českého rozhlasu nepatří,“ uvedli pořadatelé, kteří zároveň neustále upozorňovali, že je nutné dodržovat rozestupy kvůli protikoronavirovým opatřením.

Shromáždění uspořádal místní spolek Milion chvilek pro demokracii. Petice vyzývá vedení Českého rozhlasu, aby nebagatelizovalo urážky novinářek, hrubé vyjadřování, kontroverzní postoje a pochlebování vybraným politikům od moderátora Luboše Xavera Veselého.

„Luboš Xaver Veselý opakovaně veřejně urazil své kolegyně novinářky nemístnými prohlášeními. O redaktorce Českého rozhlasu Veronice Sedláčkové v lednu 2021 uvedl, že je „zatížená genderovým, korektním, debilním stylem, aby se zavděčila svým pokrokovým šéfům“. A to proto, že použila v rozhlasovém vysílání výrazy jako „obyvatelky ČR“ nebo „daňové poplatnice“. Novinářku Johanu Hovorkovou z Fora 24  v červnu 2020 nazval Luboš Xaver Veselý „sviní“ a veřejně prohlásil, že by ji měli hnát „svinským krokem“,“ uvádí petice. Spolku Milion chvilek také vadí, že se veřejnoprávní moderátor fotil se šéfem extremistické Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomášem Vandasem nebo že před volbami naznačil svou podporu Václavu Klausovi mladšímu.

„Český rozhlas a Česká televize jsou veřejnoprávní média, která mají hájit společensky uznávané mravní principy, dbát na dodržování vlastního kodexu, pečovat o nezávislost a kultivovat veřejný prostor. To pan Luboš Xaver Veselý bohužel opakovaně porušuje,“ argumentují organizátoři.

Pod online peticí je v tuto chvíli přes 500 podpisů, další podpisy připojili lidé přímo před Českým rozhlasem. Kromě odpůrců Luboše Xavera Veselého se tu ale objevili i dva jeho podporovatelé s transparenty „Xaver má pravdu“ a „Xaver do Českého rozhlasu patří“.

Petici chce místní skupina Milionu chvilek adresovat přímo generálnímu řediteli Českého rozhlasu René Zavoralovi.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky demonstrace, Milion Chvilek, Český rozhlas, Luboš Xaver Veselý, moderátor, Hradec Králové, petice, Český rozhlas Hradec Králové, Veronika Sedláčková, Václav Klaus, René Zavoral, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Nosek

Koukám, že v Hradci je ten bolševik usazen natrvalo. Za totality to bylo jedno z nejkomunističtějších měst a dnes je pro změnu novobolševické. Škoda, to bych čekal spíš v Ústí.

Sobota, 16. ledna 2021, 13:15Odpovědět

Pepa Nos

Strčte si toho tlustyho čur**a do prdele. Kdo je zvedavej na vyžraný prase. Kontroverzní sud sádla. Co to kur*a má za jméno Xaver mrdk* veselá hromada vyzranejch se*ček

Sobota, 16. ledna 2021, 08:52Odpovědět

Petr Novák

Hlupáci , kteří si nevidí na špičku nosu , nyní řeší "tání ledovců v Antarktidě" . Za co se příště bude ještě demonstrovat , stojím plně za Lubošem Veselým , kterého dost podrobně sleduji a je to člověk na správném místě !!!!!

Pátek, 15. ledna 2021, 20:45Odpovědět

Petr Zuzánek

Koukám že se tam sešli podporovatelé začerněných smluv ,kamarádičkové kamarádů, hlasatelé jedné správné rudé pravdy z Bruselu . Prostě zloději mých koncesionářských poplatků které musím platit ikdyž se mě zvedá z vyváženosti žaludek . Rozjeli to pěkně soudruzi z Bruselu stejně jako tenkrát jejich soukmenovci z Moskvy!!! Piráty zajímá jestli se nekrade v ČEZu ale že se dělají machinace s penězi ve veřejných médiích jim asi nevadí . Proč neprotestují třeba proti panu Železnému za kterého jsme z našich peněz zaplatili přes deset miliard korun Američanům kvůli tv Nova ? Jeho synáček má plnou hubu demokracie a čestnosti a tatínek je přitom zloděj !!!!

Pátek, 15. ledna 2021, 16:02Odpovědět

Hofman Miroslav

Pane Stefan pokud s nimi souhlasíte nebo jste u toho rozhlasu byl taky, tak Vaše vzdělání, jse minulo účinkem. Ono né nadarmo se říká: Čím chytřejší tím blbší.

Pátek, 15. ledna 2021, 13:09Odpovědět

Radomír Štefka

Podívejte milion chvilek neuznávám pro mne nic neznamenají a Xavera poslouchám a nic kontroverzního jsem nezaregistroval tak nevím komu o co jde

Pátek, 15. ledna 2021, 12:56Odpovědět

Vlastimil Raušer

Bylo jich tam tolik, že pro masy lidí nebylo ani kam plivnout!

Pátek, 15. ledna 2021, 08:58Odpovědět

Jan Stefan

Z primitivních ubožáků jako Hofman je opravdu na blití. Blb z pomocné školy.

Pátek, 15. ledna 2021, 00:44Odpovědět

Pavel Vizi

Je to jen náhoda? Co se pamatuji, tak za komančů, měl nějaký "uvědomělý" rozhlasový redaktor XAVER pravidelné příšerné ideologické komentáře....Tenhle Xaver, je asi další pokračování a to jak ve lhaní, tak urážení a navíc s odporným, hulvátským, nabubřelým vystupováním...brrr

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 23:21Odpovědět

Hofman Miroslav

Z některých hradečáků a poťouchlého spolku Milion chvilek se mě chce blít!!! Mimo jiné i z pana Vojcíka.

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 20:11Odpovědět

Vladimír Vojcík

...ten člověk je opravdu ostuda kdekoliv se ocitne.Na jedné straně zaslepená a nekritická láska k jeho vyvoleným,na druhé straně primitivismus a hulvátství vůči jeho oponentům.Nemyslím si,že má vítězit za každou cenu jediný "ten správný" názor,s tímto člověkem je ovšem ztrátou času polemizovat.Snad se takových jako je Veselý neurodí mnoho.Byla by to degradace slušnosti,mravnosti a ve svém důsledku i demokracie.

Čtvrtek, 14. ledna 2021, 17:09Odpovědět

V Hradci se dnes demonstrovalo: kontroverzní Luboš Xaver Veselý do Českého rozhlasu (ne)patří  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.