Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Očkování proti koronaviru začne ve Fakultní nemocnici Hradec Králové 4. ledna

První várka vakcíny proti koronaviru do hradecké Fakultní nemocnice dosud nedorazila, dojít by k tomu mělo pravděpodobně na Silvestra. Původně nemocnice plánovala s vakcinací mezi svátky. Dodávka vakcíny se ale zpozdila. Fakultní nemocnice v Hradci by měla být prvním zdravotnickým zařízením v kraji, kde bude zahájeno očkování.

„Pokud to skutečně dorazí 31. prosince, začneme s očkováním v první pracovní den, tedy v pondělí 4. ledna. Původně mělo přijít 500 dávek, nyní máme přislíbeno 975," řekl náměstek ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl.

Původně měla dodávka dorazit nejpozději dnes dopoledne. Ten samý den se mělo začít i s očkováním prvních zájemců. Výrobce vakcíny uvedl, že zpoždění dodávky do zemí EU způsobily logistické potíže.

Kromě hradecké Fakultní nemocnice se bude od ledna očkovat i v nemocnicích v Jičíně, Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem.

V lednu by se měly k hradecké nemocnici přidat i ty krajské. V nich se má začít očkovat proti covidu-19 od pondělí 11. ledna. Závoz se uskuteční 7. ledna, uvedli zástupci krajských nemocnic. V nemocnicích Královéhradeckého kraje by mohla být týdně oočkována přibližně tisícovka lidí.

Jako první by měli přijít na řadu zdravotníci z covidových oddělení nemocnic, někteří ohrožení pacienti a dále zaměstnanci a senioři v sociálních službách.

V Královéhradeckém kraji by měla začít první očkovat Fakultní nemocnice Hradec Králové

Očkování proti koronaviru by měla v Královéhradeckém kraji zahájit tento týden jako první Fakultní nemocnice Hradec Králové. Krajské nemocnice očekávají dodávku vakcín okolo 7. ledna. Do hradeckého kraje by mělo do konce ledna dorazit až 12.000...

Očkování začalo v prvních čtyřech nemocnicích v Praze a dvou v Brně už v neděli. Obě města si rozdělila dodávku 9750 dávek. Ministerstvo zdravotnictví předpokládá, že další dodávka téměř 19.000 dávek vakcíny dorazí do Česka ve čtvrtek 31. prosince. Z této várky by měly vakcíny mířit i do dalších krajů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com/fnusa

Štítky nemocnice, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, covid-19, očkování, Fakultní nemocnice Hradec Králové, vakcína, silvestr, Evropská unie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování proti koronaviru začne ve Fakultní nemocnici Hradec Králové 4. ledna  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.