Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vražda v Hradci Králové. Muž ubil důchodkyni k smrti, hrozí mu až 20 let vězení

Policisté obvinili jednačtyřicetiletého muže z vraždy šestasedmdesátileté ženy v Hradci Králové. Muž podle policie ženu zavraždil pro peníze minulý týden v jejím bytě. Detektivové podezřelého zatkli v pondělí. Soud na muže uvalil vazbu. Muž se k činu doznal. V případě odsouzení mu hrozí až dvacetileté vězení nebo výjimečný trest. ČTK to dnes řekla mluvčí

V domě, kde žena bydlela, měl muž podle policie pronajatý byt a dříve se s ženou domlouval na opravách jejího bytu. Žena v bytě bydlela sama. "Do bytu ženy se dostal lstí s cílem odcizit peníze. V průběhu návštěvy si žena všimla, že jí vzal peněženku. Po následné rozepři ženu fyzicky napadl a z bytu odešel. Žena pak zraněním podlehla," řekla mluvčí  policie Magdaléna Vlčková.

O úmrtí ženy se policie dověděla v pátek 29. listopadu. "Následně nařízená pitva prokázala skutečnosti svědčící pro násilnou smrt," uvedla mluvčí. Podezřelého muže kriminalisté zatkli v pondělí v noci na Hořicku.

V Královéhradeckém kraji se od začátku roku staly čtyři vraždy a tři pokusy o vraždu, všechny policie objasnila. V tomto výčtu není zářijová střelba v rodinném domě v Červeném Kostelci na Náchodsku, kterou kriminalisté stále vyšetřují jako vraždu. Nikdo z ní dosud nebyl obviněn. Na místě tragédie zůstali dva mrtví muži ve věku 55 a 33 let. Kriminalisté mají podezření, že střelcem byl starší z nich. Nikdo třetí se na střelbě nepodílel. Pistoli měl starší z mužů legálně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Hradec Králové, AUDIO, policie, věznice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vražda v Hradci Králové. Muž ubil důchodkyni k smrti, hrozí mu až 20 let vězení  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.